В "Славейков" се оплакват от терор на таксита, превърнали района в тоалетна

 В

"Не можем да паркираме пред собствения си вход, а вечер не ни оставят да спим с музиката от автомобилите" оплакват се хората

Подписка за премахване на таксиметрова стоянка пред вх. 1, бл.41, ж.к. "Славейков" внесе домуправителят на входа в Общински съвет - Бургас. В нея подписите са сложили всичките жители на блока, които настояват стоянката да бъде премахната. 

Първата причина за това е, че таксиметровите автомобили заемали местата за паркиране на хората, които са с регистрация на адреса. Паркоместата там така или иначе били ограничени, тъй като студентите от университета "Проф. д-р. Асен Златаров" също използвали паркинга. 

"Ежедневно служители на общината ни налагат и глоби, затова че паркираме пред входа си, и пречим. Що за безумие? Може ли , да плащаш данък по адресна регистрация и да нямаш право да спреш пред адреса си?" питат хората.

Другият основен проблем според хората е огромното замърсяване от таксиметровите шофьори, които превърнали района около трафопоста в тоалетна. През горещите месеци миризмата била нетърпима. От отдел Екология в общината направили проверка на импровизираната тоалетна, но са направили единствено забележка, но това не стреснало шофьорите. Същите вечер обезпокоявали живущите в блока с шума на радиостанциите и музиката от автомобилите, паркирани под прозорците им. 

"Няма повече да търпим този терор налаган ни от таксиметровата стоянка.. Затова настояваме района около трафопоста да бъде почистен, а таксиметровата стоянка, да бъде преместена незабавно. Ние данъкоплатците от този жилищен район също сме европейски граждани на красивия град Бургас и искаме да живеем, като такива, па макар, и в краен квартал." завършва писмото към подписката.

Коментари

Още от последните новини