В Несебър готови за старта на новата учебна година

В Несебър готови за старта на новата учебна година - E-Burgas.com

В заседателната зала „Мелсас“ кметът на Несебър Николай Димитров се срещна с директорите на общинските училища и детските градини, за да обсъди с тях готовността на образователните заведения за новата учебна година. Засегнати бяха широк спектър от въпроси, свързани с организационната и материално-техническата обезпеченост за новия сезон и мерките за сигурност и превенция срещу разпространението на COVID-19.

Дневният ред на срещата включваше въпроси, относно осигуреността на отоплителния есенно-зимен сезон, необходимостта от мерки за осигуряване безопасността на пътя в районите на детските градини и училищата; освежаване на спортни площадки и площадки по БДП.  Бяха обсъдени и текущи ремотни дейности, които трябва да бъдат изпълнени във възможно  най-кратки срокове.

По време на разговорът кметът  Николай Димитров подчерта, че местната власт  винаги е в готовност да съдейства и помогне на образователните заведения  на  територия на Община Несебър. Той заяви, че с навременна комуникация между институциите може да бъде намерено решение на възникнали казуси и въпроси.

Община Несебър е пряко и отговорно ангажирана с качеството на базите на училищата и детските градини на своята територия и ежегодно отделя  средства от бюджета си за подобряване на средата, в която децата се учат и развиват.

 

Свързани статии
Най-голямото училище в Несебър посреща учебната година с новоизграден кабинетУчебната година започва присъственоНесебър става столица на медаИзпечен несебърлия мами чужди туристи със стари банкноти в Слънчев брягВ Несебър се защитиха от бълхи, кърлежи и други хапливи насекомиНад 200 жители и гости на Несебър се възползваха от безплатни прегледи на кожатаОтварят пунктове за ваксиниране в Слънчев бряг и НесебърВандали поругаха старото училище в село БаняСело Баня отпразнува ИлинденУченичка от Несебър с голяма литературна награда
Тагове
Несебър учебна година
Коментари

Още от последните новини