В Бургаския съд обсъдиха три модела за реформа на съдебната карта

В Бургаския съд обсъдиха три модела за реформа на съдебната карта - E-Burgas.com

Три модела за реформа на съдебната карта у нас бяха разгледани по време на днешното публично обсъждане, на което бе домакин Бургаския съд. Обсъждането бе последното от общо пет - в София, Пловдив, Велико Търново и Варна. 

Публичните обсъждания са насочени към представители на районни, окръжни и апелативни съдилища, регионални и местни власти, нотариални камари, съдебни изпълнители, юристи, представители на гражданското общество и др.

"Важно е да се знае, че нищо не е окончателно решено, затова за нас е важно да чуем вашето становище. Никой не иска да се правят промени на всяка цена, нито да се променя нещо, за да се спестят пари." заяви на откриването Красимир Шекерджиев, който е член на ВСС и координатор по проекта „Оптимизиране на съдебната карта и съпътстващи анализи“.

Той заяви още, че няма да има затворени съдилища от нас, тъй като това би довело до ограничаване на достъпа на гражданите до правосъдието. 

Моделите, които бяха представени днес не са единствените, подчерта той. По думите му могат да бъде приет допълнителен модел или пък нито един. 

Коментари

Още от последните новини