В Бургас стартира нов амбициозен проект за изграждане на "Зелена зона"

В Бургас стартира нов амбициозен проект за изграждане на

В Бургас стартира нов амбициозен проект за изграждане на "Зелена зона" около езерото Вая, който цели да превърне района в привлекателно място за отдих и екотуризъм. Проектът включва изграждането на екопътеки, наблюдателни площадки за птици, зони за пикник и специализирани информационни табла, които ще информират посетителите за богатото биоразнообразие в района. 

Езерото Вая, което е най-голямото естествено езеро в България, е дом на множество редки и защитени видове птици и животни. Идеята зад този проект е не само да създаде привлекателна дестинация за жителите и гостите на Бургас, но и да насърчи опазването на природните ресурси и устойчивото развитие на региона. 

Очаква се проектът да бъде завършен до края на следващата година и да привлече значителен брой туристи, както от България, така и от чужбина. "Зелената зона" около езерото Вая ще предлага уникална комбинация от природа, релакс и образователни възможности, която ще превърне Бургас в още по-желана дестинация за любителите на природата и еко туризма.

Галерия
Коментари

Още от последните новини