УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически

УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически - E-Burgas.com

От УМБАЛ-Бургас определиха днешния протест на местните медици като политически. Според ръководството,за да има подписан колективен трудов договор, трябва да има споразумение между трите синдиката в болницата, съобщи в свой репортаж bTV.

Средната заплата на сестра е 850 лв., а на лекар малко над 1000 лв. Медицинската сестра Милена Цвяткова, която има 25 години стаж и работи в COV1D отделение, споделя, че случващото се със заплащането е подигравка и липсва персонал, който да се грижи за болните.

Днес медицински специалисти излязоха пред държавната болница в града с настояване за по-високи заплати. Демонстрацията е организиран от Синдиката на българските медицински специалисти. В проливния дъжд към протестиращите медици се присъединиха техни колеги от страната.

Проблемът, според работещите тук, е, че в най-голямото здравно заведение в региона близо година не може да бъде подписан колективен трудов договор между синдиката и ръководството на болницата.

Протест на медицински специалисти тази сряда ще се проведе и в София.

Свързани статии
Ресторантьори стискат зъби, още не са започнали с уволненията заради мерките (Снимки) Отново над 4 800 новозаразени, протестите срещу мерките продължават Отличиха най-добрите бургаски лекари (Снимки) Д-р Казмин, УМБАЛ-Бургас: След прекаран ковид търсете ревматолог Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха Национални превозвачи готвят протест УМБАЛ-Бургас ще светне в зелено в Деня на донорството Започна Третият национален протест на пътните строители Недостиг на медицински сестри у нас Комитова осигури 9 млн лв. за протестиращите работници
Тагове
медици протест умбал
Коментари

Още от последните новини