УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически

УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически - E-Burgas.com

От УМБАЛ-Бургас определиха днешния протест на местните медици като политически. Според ръководството,за да има подписан колективен трудов договор, трябва да има споразумение между трите синдиката в болницата, съобщи в свой репортаж bTV.

Средната заплата на сестра е 850 лв., а на лекар малко над 1000 лв. Медицинската сестра Милена Цвяткова, която има 25 години стаж и работи в COV1D отделение, споделя, че случващото се със заплащането е подигравка и липсва персонал, който да се грижи за болните.

Днес медицински специалисти излязоха пред държавната болница в града с настояване за по-високи заплати. Демонстрацията е организиран от Синдиката на българските медицински специалисти. В проливния дъжд към протестиращите медици се присъединиха техни колеги от страната.

Проблемът, според работещите тук, е, че в най-голямото здравно заведение в региона близо година не може да бъде подписан колективен трудов договор между синдиката и ръководството на болницата.

Протест на медицински специалисти тази сряда ще се проведе и в София.

Свързани статии
Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас Служители на АПИ излизат на протест В УМБАЛ Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб Служителите на МВнР започват стачка Младоженци зарадваха с дарение Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас
Тагове
медици протест умбал
Коментари

Още от последните новини