УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически

УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически - E-Burgas.com

От УМБАЛ-Бургас определиха днешния протест на местните медици като политически. Според ръководството,за да има подписан колективен трудов договор, трябва да има споразумение между трите синдиката в болницата, съобщи в свой репортаж bTV.

Средната заплата на сестра е 850 лв., а на лекар малко над 1000 лв. Медицинската сестра Милена Цвяткова, която има 25 години стаж и работи в COV1D отделение, споделя, че случващото се със заплащането е подигравка и липсва персонал, който да се грижи за болните.

Днес медицински специалисти излязоха пред държавната болница в града с настояване за по-високи заплати. Демонстрацията е организиран от Синдиката на българските медицински специалисти. В проливния дъжд към протестиращите медици се присъединиха техни колеги от страната.

Проблемът, според работещите тук, е, че в най-голямото здравно заведение в региона близо година не може да бъде подписан колективен трудов договор между синдиката и ръководството на болницата.

Протест на медицински специалисти тази сряда ще се проведе и в София.

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас Служители на АПИ излизат на протест В УМБАЛ Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб
Тагове
медици протест умбал
Коментари