Украинци по Черноморието: Не ни местете от хотелите, няма къде да се върнем

Украинци по Черноморието: Не ни местете от хотелите, няма къде да се върнем - E-Burgas.com

На 31 май бежанците от Украйна трябва да напуснат хотелите по Черноморието, които ги приютиха. 

Все още обаче няма никаква яснота как и кога ще се случи това. Бежанците благодариха на властите у нас за всичко и помолиха програмата за закрила да продължи и да не ги местят от хотелите, съобщава bTV. 

Те споделиха, че няма как да се върнат в Украйна, защото там ситуацията е нестабилна. Повечето от тях са останали без дом заради войната и няма и къде да се върнат. Хотелиери пък смятат, че ако преместят бежанците, няма как да си получат помощите. 

Сред бежанците има много деца и бременни жени и за тях преместването ще е голям стрес, сподели една от бежанките. 

Свързани статии
Автобус с украинци се запали край ВарнаРасте недоволството на хотелиерите по Южното ЧерномориеПървите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидатВтори етап помощ на хотелиери, настанили бежанци6 500 украинци търсят работа в бюрата по труда в големите градове Хотелиери: Засега резервациите по Черноморието вървят добреДостатъчни ли са държавните бази за украинските бежанци у насШефът на правителствения щаб за бежанците е подал оставкаБългария е сред страните, които искат помощ от ЕС заради бежанцитеОбластният кризисен център набира дарения за най-малките украински бежанци
Тагове
украинци бежанци хотели
Коментари

Още от последните новини