Украинци по Черноморието: Не ни местете от хотелите, няма къде да се върнем

Украинци по Черноморието: Не ни местете от хотелите, няма къде да се върнем - E-Burgas.com

На 31 май бежанците от Украйна трябва да напуснат хотелите по Черноморието, които ги приютиха. 

Все още обаче няма никаква яснота как и кога ще се случи това. Бежанците благодариха на властите у нас за всичко и помолиха програмата за закрила да продължи и да не ги местят от хотелите, съобщава bTV. 

Те споделиха, че няма как да се върнат в Украйна, защото там ситуацията е нестабилна. Повечето от тях са останали без дом заради войната и няма и къде да се върнат. Хотелиери пък смятат, че ако преместят бежанците, няма как да си получат помощите. 

Сред бежанците има много деца и бременни жени и за тях преместването ще е голям стрес, сподели една от бежанките. 

Свързани статии
Отново отварят пунктове за пререгистриране на украински бежанци в Бургас и региона Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Мигрантският натиск продължава и по море! 38 сирийци и афганистанци, сред които и бебе, дойдоха с лодка Украинката-трафикант остава в ареста, превозвала сирийците със служебен автомобил Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни
Тагове
украинци бежанци хотели
Коментари