Учителка от Бургас получи престижна национална награда

Учителка от Бургас получи престижна национална награда - E-Burgas.com

Престижната национална награда "Даскал Ботьо Петков", която се присъжда ежегодно на изявени български учители, тази година се връчва на Добрина Топалова, преподавател в бургаското училище "Св. Св. Кирил и Методий". Наградата е учредена от общонародната фондация "Христо Ботев" и представлява плакет с името на Ботьо Петков, изработен от худобникаи скулптор Георги Недялков, както и почетна грамота.  

Добрина Топалова споделя в интервю за вестник "Труд", че присъждането на приза истински я е изненадалало.

"Разбрах, че до награждаването се стига чрез дълга процедура, в която първото предложение е дошло от колегите ми. Но аз нищо не знаех за това. А колегите знаят и за най-светлите, и за отчайващите мигове в работата ми... В този човешки кръг остават най-точните отпечатъци от професионалния ти живот и няма начин някой отвъд него да е по-наясно за цената им. Това ме трогна. Усещането колко сме заедно", споделя  учителката. 

Повече за това как Добрина Топалова приема високата оценка, която е получила за своята работа, четете в интервюто с ностелката на отличието:

http://e-burgas.com/post/dobrina-topalova-prepodavatel-v-burgaskoto-uchilishte-sv-sv-kiril-i-metodiy-vajno-e-kak-a-ne-dali-rodinata-valnuva-uchenicite-9372

 

Коментари

Още от последните новини