Ученици станаха лесовъди за един ден /снимки/

Ученици станаха лесовъди за един ден /снимки/ - E-Burgas.com

Във връзка с отбелязване Седмица на гората 2017 г., Регионална дирекция по горите – Бургас (РДГ Бургас), съвместно с Държавно ловно стопанство Ропотамо (ДЛС Ропотамо), Дирекцията на природен парк Странджа (ДПП Странджа) и Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) – Пода, организираха инициативата „Лесовъд за един ден”. Тя се проведе днес в природозащитен център „Пода”.

Мероприятието оглавиха директорът на Регионална дирекция по горите – Бургас инж. Венелин Радков и директорът на Природен парк Странджа инж. Димо Димов. Инициативата е национална и се провежда за втора поредна година едновременно на 20 места в страната. Целта е пред обществеността да бъдат представени дейностите, които извършват горските служители.

Сертифицирани експерти от РДГ Бургас, ДЛС Ропотамо и ДПП Странджа по горска педагогика дадоха възможност на децата от ОУ „П. К. Яворов” - с. Крушевец, чрез интерактивни игри и занимателни беседи с лесовъди, да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.

Служители на природозащитния център „Пода”, който е включен в 100-те национални туристически обекта на България, разказаха интересни факти за изключителните природни ценности на Бургаските влажни зони и показаха новата си интерактивна изложба. От терасите на природозащитния център децата наблюдаваха с бинокли и далекогледи различни видове птици.

Накрая имаше и залесяване с едроразмерни фиданки в района.

Галерия
Коментари

Още от последните новини