Ученици от СУ "Петко Росен" събраха средства за дом за стари хора с коледен базар

Ученици от СУ

Ден преди най-светлите християнски празници – Бъдни вечер и Рождество Христово  по традиция в Средно училище „Петко Росен“-Бургас  с помощта на учители, родители и ученици се проведе Коледен благотворителен базар. След проучване между учителите и учениците за каузата на училището тази година беше в подкрепа на Дом за стари хора “Цвета и Анка Върбанови”-Бургас. Специално за Коледния базар с огромно желание и ентусиазъм  учениците изработиха собственоръчно изобилие от сурвачки, играчки, картички и лакомства. 

Детското театрално студио  „Лисичета“ при училището подготвиха специален коледен  поздрав, за всеки един от живеещите в дома. 

Благодарение на всички, които  с кулинарните си и музикални умения  участвахав  благотворителната  инициатива  стана възможност да стоплим сърцата на  възрастните хора. Общо събраните средства от инициативата са на  стойност 800 лв, като с тях е закупена нова  техника и консумативи за дома.

Лично инж. Даниела Петрова-Директор на СУ „Петко Росен“  от името на цялата училищна общост поднесе на г-жа Живка Турлакова-Директор на Дом за стари хора  “Цвета и Анка Върбанови”-Бургас топли послания и подаръци. На емоционалното импровизирано тържество, домуващите благодариха на учениците, учителите и родителите с ръчно изработен от тях  подарък.  Г-жа Турлакова връчи на директора на училището и благодарствено писмо с пожелание за здрава и сбъдната Коледа.     

Директорът  на Средно училище „Петко Росен“-Бургас г-жа Даниела Петрова, благодари  на всички благодетели и им пожелава изпълнени със щастие коледни и новогодишни празници!

Свързани статии
Победителка в "Мисис Бургас" се нуждае от Вашата помощ в борбата си с тежка болестКоледари гостуваха на последната сесия в поморийския съвет (Видео)Ученици от Несебър събраха 1745 лв. в благотворителен базарКоледни концерти ще вдигат духа на бургазлии по празниците Инициатива на Областна управа събра 5 000 лв. с благотворителна цел (Снимки)Слънчевата Кристин от Бургас мечтае да проходи и се нуждае от вашата подкрепа Областният управител Мария Нейкова посвети рождения си ден на благотворителна кауза (Снимки)Творци подкрепят благотворително екипа на БАН за българската ваксинаДядо Коледа дойде в Несебър (Снимки)Дядо Коледа ще зарадва созополските деца, остави и телефон за връзка
Тагове
благотворителност Коледа
Коментари

Още от последните новини