Ученици от Несебър посветиха седмица на Народните будители

Ученици от Несебър посветиха седмица на Народните будители  - E-Burgas.com

Третокласниците от СУ "Л.Каравелов" в Несебър посветиха седмица на Народните будители.  В седмицата,  предшестваща честването на Деня на народните будители, третокласниците от несебърското училище организираха разнообразни прояви, посветени  на хората, допринесли  през годините за запазване на българското национално самосъзнание, книжовност, образование и идентичност.

Малките ученици провериха своите знания в състезанието „Аз грамотно съм дете“. Включиха се активно в надпреварата „Здрав дух в здраво тяло“. Изготвиха оригинални проекти и презентации, рисуваха портрети на народни будители.  С огромен интерес разгледаха книги и учебници, на които са се образовали техните родители. Рецитираха стихове и пяха песни на патриотична тематика.

Седмицата на народните будители  допринесе у третокласниците да се съхрани и развие българския дух и да се възпитат у тях чувства на любов, родолюбие, историческа и родова памет, национална принадлежност и самочувствие, на търпимост, толерантност и единение.

Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си
Тагове
несебър ученици
Коментари

Още от последните новини