Ученици от Несебър посветиха седмица на Народните будители

Ученици от Несебър посветиха седмица на Народните будители  - E-Burgas.com

Третокласниците от СУ "Л.Каравелов" в Несебър посветиха седмица на Народните будители.  В седмицата,  предшестваща честването на Деня на народните будители, третокласниците от несебърското училище организираха разнообразни прояви, посветени  на хората, допринесли  през годините за запазване на българското национално самосъзнание, книжовност, образование и идентичност.

Малките ученици провериха своите знания в състезанието „Аз грамотно съм дете“. Включиха се активно в надпреварата „Здрав дух в здраво тяло“. Изготвиха оригинални проекти и презентации, рисуваха портрети на народни будители.  С огромен интерес разгледаха книги и учебници, на които са се образовали техните родители. Рецитираха стихове и пяха песни на патриотична тематика.

Седмицата на народните будители  допринесе у третокласниците да се съхрани и развие българския дух и да се възпитат у тях чувства на любов, родолюбие, историческа и родова памет, национална принадлежност и самочувствие, на търпимост, толерантност и единение.

Свързани статии
Удължават коледната ваканция на учениците Учениците се връщат в клас на 4 януари, но в зависимост от епидемичната обстановка Онлайн уроците в областта остават до края на ноември, една четвърт от заразените са ученици и учители Без санкции и наказания за върната COVID пациентка в Бургас Хандбалистите от Несебър оглавиха "Б" група след победи в Бургас Българските ученици - лидери в Европа по наркотици и хазарт Разследват инцидент с негодна храна в училище в Равда Линейка обедини общините Несебър и Бяла Учители искат онлайн училище поне до края на годината Баскетболистите на Несебър записаха втора победа в баскетболното първенство
Тагове
несебър ученици
Коментари

Още от последните новини