Ученици от Несебър посветиха седмица на Народните будители

Ученици от Несебър посветиха седмица на Народните будители  - E-Burgas.com

Третокласниците от СУ "Л.Каравелов" в Несебър посветиха седмица на Народните будители.  В седмицата,  предшестваща честването на Деня на народните будители, третокласниците от несебърското училище организираха разнообразни прояви, посветени  на хората, допринесли  през годините за запазване на българското национално самосъзнание, книжовност, образование и идентичност.

Малките ученици провериха своите знания в състезанието „Аз грамотно съм дете“. Включиха се активно в надпреварата „Здрав дух в здраво тяло“. Изготвиха оригинални проекти и презентации, рисуваха портрети на народни будители.  С огромен интерес разгледаха книги и учебници, на които са се образовали техните родители. Рецитираха стихове и пяха песни на патриотична тематика.

Седмицата на народните будители  допринесе у третокласниците да се съхрани и развие българския дух и да се възпитат у тях чувства на любов, родолюбие, историческа и родова памет, национална принадлежност и самочувствие, на търпимост, толерантност и единение.

Свързани статии
Части от Несебър без вода утре Ясни са какви ще са предизвикателствата пред Обзор Крайбрежна алея в Несебър ще грейне с каменна настилка Нови 102 нови археологически обекта са регистрирани на територията на община Несебър Още 16 души с ковид влязоха в болница в Бургас, ръст на зарзени ученици Реконструират пристанище в Несебър с над 7 млн.лв. Несебър попадна в топ 7 на европейска класация за пътешествия Преустановяват учебните занятия на учениците от 5 до 12 клас в Бургас? Несъгласните с рефередума в Обзор излизат на протест Бургаски окръжен съдия представи съдебната власт пред ученици
Тагове
несебър ученици
Коментари

Още от последните новини