Убиецът на хазартния бос Миджурина ще лежи 26 години

Убиецът на хазартния бос Миджурина ще лежи 26 години - E-Burgas.com

Върховният касационен съд потвърди увеличената присъда от 26 години "лишаване от свобода" на 39-годишния Михаил Станчев, който бе признат за виновен за убийството на хазартния бос Коста Николов-Миджурина и опита за убийство на 22-годишната Симона Тодорова в Слънчев бряг.

Покушението бе извършено на 2 юни 2018 г. пред хотел "Сън Вилидж" в морския курорт. 22-годишната жена бе простреляна в главата от Михаил, с когото имала кратка връзка. Преди това мъжът застреля 55-годишния собственик на казина Коста Николов, който чакал Симона в луксозния си мерцедес, паркиран пред хотел "Бахами резиденс" в курорта, за да отидат на вечеря. Тодорова, която е дъщеря на шефа на РПУ-Дряново Тони Тодоров, беше транспортирана в критично състояние в бургаската болница. Лекарите успяха да спасят живота й, а неврохирурзите в УМБАЛ-Бургас рядко се сещат за случай, при който пациент успява да оцелее след прострелване в главата.

През септември 2019 г. Бургаският окръжен съд призна Станчев за виновен и го осъди на 24 години затвор, но апелативните магистрати увеличиха наказанието с още 2 години.

В решението на Върховния касационен съд е посочено, че въззивната инстанция е „съобразила че подсъдимият, движен от егоистичните си подбуди и желания е лишил от живот Коста Николов, в разцвета на силите му, причинявайки страдания и мъка от неговата загуба на най-близките му роднини, на неговите приятели и колеги.

Едновременно с това, Михаил Станчев е осакатил физически и душевно 22-годишно момиче, което ще търпи последиците от края на дните си, само защото се е възползвало от правото си да избира, с кого да има лични приятелски или интимни отношения".

Начинът, използван от дееца за решаване на любовните си проблеми и неблагополучия - чрез отнемане на живота на други човешки същества е в разрез с цивилизационните принципи, въз основа на които е изградено обществото, подчертават върховните съдии. Това изисква по-интензивна наказателна репресия чрез налагането на по-високо по размер наказание, като знак за останалите индивиди, че подобни методи на уреждане на междуличностните отношения са абсолютно недопустими.

cross.bg

Свързани статии
Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок Бургаският съд отказа да екстрадира руски гражданин Съдът безкомпромисен към развратника Милко от "Славейков" Затвор за опасен бургаски измамник, отнел над 6 бона от пенсионери Взломен крадец чу най-тежката мярка в бургаския съд Сигнал за бомба в бургаския съд, магистратите продължават работа
Тагове
съд присъда убиец
Коментари

Още от последните новини