Турски кмет се срещна с Тихомир Янакиев заради общ трансграничен проект

Турски кмет се срещна с Тихомир Янакиев заради общ трансграничен проект - E-Burgas.com

Тихомир Янакиев посрещна в своя кабинет Кметът на Община Селиолу Мехмет Орманкъран. С него бе и Назифе Гюндоуду- ръководител от турска страна на Проект „Селиолу и Созопол – Информирани, Обучени, Екипирани” – (“Suloglu and Sozopol – Informed, Trained, Equipped”).

Акцентите на срещата бяха впечатленията на българската делегация и в частност на г-н Янакиев от скорошното им посещение в Селиолу и Одрин. Изложени бяха и интересни факти за турските градове – традиционната архитектура, храна и нрави на жителите.

Обсъдено бе развитието на проекта и ползите от него за двете Общини, а желание за продължаване на съвместни инициативи бе изразено и от двете страни. В края на срещата Мехмет Орманкъран написа пожелание към местната власт и жителите в Почетната книга на Созопол.

Във връзка с общия проект през следващите три дни ще бъде проведено обучението на доброволните формирования на двете Общини, което ще се случи на два етапа. Теоретичната част на обучението ще се състои в конферентна зала, а практическата част – в сградата на Участъкова служба ПБЗН гр. Созопол, която ще бъде посетена съвместно от г-н Орманкъран и г-н Янакиев.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица
Тагове
созопол янакиев
Коментари

Още от последните новини