Това лято Мария Бакалова ще обучава млади бургазлии в киноизкуството

Това лято Мария Бакалова ще обучава млади бургазлии в киноизкуството - E-Burgas.com

Мария Бакалова ще прави киноклас в Бургас това лято. Въпреки сериозния си график, бургазлийката се е ангажирала да предаде опита, който е натрупала в мащабни продукции. Поканата е на кмета Димитър Николов. 

Градоначалникът се срещна с холивудската актриса. Заедно с нея бяха приятелят й Валери Григоров и майка й Румяна.
„Ти си голям наш посланик и винаги разказваш за Бургас, за което сме ти много благодарни. През последните години тук се снимат доста филмови продукции с подкрепата на Общината. Освен съфинсиране, Бургас предлага и интересни локации – Солниците, Атанасовско езеро, рибарското селище Ченгене скеле, астров Света Анастасия. Това е още една възможност да се промотираме пред световни кинокомпании. Мислим и работим в тази посока, защото градът има сериозен потенциал“, подчерта  Димитър Николов. На срещата присъства и зам.-кметът с ресор "култура" Диана Саватева. 

На 5 май на голям екран излиза дългоочакваният "Пазители на галактиката 3" с участието на Мария Бакалова. Звездният актьорски състав на филма включва Крис Прат, Зоуи Салдана, Вин Дизел, Дейв Батиста, Брадли Купър, Силвестър Сталоун.

Догодина ще е премиерата на филма „Това, което остава" (What Stays After), продуциран от NO BLINK Pictures, New European Wave Entertainment, както и от продуцентската компания на самата Мария Бакалова Five Oceans, която тя основава в партньорство с колегата си актьор и кинематографист, базиран в САЩ – Юлиан Костов. Проектът е финансиран от Националния филмов център с подкрепата на Община Бургас. Темата е войната по пътищата и корупцията, а част от снимките бяха в морския град. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини