Тома Биков: Няма да подаваме оставка

Тома Биков: Няма да подаваме оставка - E-Burgas.com

Заради ескалациите на антиправителствения протест снощи дневният ред на депутатите в Народното събрание започна с декларации на парламентарните групи, като двете най-големи партии се обявиха в подкрепа: БСП на протестите, ГЕРБ на полицията.

Тома Биков от ГЕРБ обяви в ефира на bTV, че партията му няма да подаде оставка именно заради ескалиралото напрежение. По думите му от МВР "с риск за живота и здравето си" са опазили реда въпреки провокаторите. Биков дори заяви, че управляващите знаят, че "агитките" са организирани от обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Политическата отговорност за сблъсъците Биков приписа на президента на Румен Радев.

Позицията на БСП изрази Александър Симов, който обяви, че социалистите няма да се регистрират за работа в днешното парламентарно заседание, защото сегашното управление "е изчерпано". Друг депутат от БСП, Георги Свиленски, заяви, че се е обадил на премиера Бойко Борисов, за "да дойде да информира българските народни представители какво се случва през последните 56 дни". Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева (ГЕРБ) даде заявка, че ще покани министър-председателя.

Депутатите ще очакват да дойде и вътрешният министър Христо Терзийски, за да се отчета за ескалациите на вчерашния протест.

Свързани статии
БСП гр.Средец номинира Йона Чобанова за кмет за местните избори през 2023г. Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Нинова: Прокуратурата ме вика на разпит, очаквам да ме отведат принудително (видео) Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички В БСП пак ще се опитат да бутнат Нинова Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Исканата оставка на зам.-шефа на граничните е факт Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Митинги за правителство и нови избори блокират столицата днес Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление
Тагове
оставка тома биков протести бсп герб правителство
Коментари

Още от последните новини