Тодор Стамболиев: Интернет доставичиците да открият начини за онлайн плащане в Бургас

Тодор Стамболиев: Интернет доставичиците да открият начини за онлайн плащане в Бургас - E-Burgas.com

В момента нито те, нито общината има ресурс да предоставят тази услуга, за да останат възрастни хора по домовете си

Операторите на кабелни телевизии и интернет сериозно да помислят и създадат платформи за онлайн плащане. Това аперлира бургаският омбудсман Тодор Стамболиев след като получи жалба от жена, чиято майка живее в Бургас и трябва да заплати сметката си. Тя не може, и не иска да обикаля града, в търсене на офиси, които са само три и на огромно разстояние. Стамобилиев е наясно, че и много други хора имат същия проблем в момента.

„Няма създадена организация в Община Бургас, чрез която да се поеме заплащането на такъв тип услуги от нейни служители, както и принудителни мерки, които да накарат частните дружества, да въведат промяна в начина си на работа, касаещо начина на заплащане на предоставените от тях услуги“, казва общественият посредник.

Той напълно разбира сируацията на жената и й влиза в положение. Този въпрос е важен и за самите частни дружества, тъй като своевремнният приход от таксите осигурява и заплатите на служителите.

„Редно е предоставящият и ползващият услугата да потърсят заедно решение“, казва омбудсманът.

Към момента за възрастните, самотните и болни хора се извършва  доставка на храна и на лекарства от домашен социален патронаж, както и на храна от детска млечна кухня на заявилите ползването на тези услуги лица.

Стамболиев отправя апел до всички доставчици на интернет услуги и кабелни телевизии на територията на Община Бургас, да потърсят възможност за плащане на таксите към тях по електронен път и начин тази информация да стигне до потребителите на услугата им.

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
коронавирус Бургас пенсионери
Коментари

Още от последните новини