Темида застигна бургазлия: Обрал жена, докато се къпе и профукал парите

Темида застигна бургазлия: Обрал жена, докато се къпе и профукал парите - E-Burgas.com

Мирослав пръснал над 4000 лв. за няколко месечни наема, дрехи, обувки и по игрални зали

Окръжна прокуратура – Бургас  предаде на съд 42-годишния бургазлия Мирослав Д.  Той е подсъдим за това, че на 9 юли миналата година отнел дамски портфейл с дебитни карти, лични документи, пари и мобилен телефон от хотелска стая в Бургас. Веднага след това то използвал карта, като успял да изтегли 4150 лв. от нея. Парите и вещите са откраднати от жена, която била гост на хотела. 

Подсъдимият влязъл в хотела с намерение да извърши кражба от хотелска стая. Същият преминал покрай портиера, гледайки към мобилния си телефон и се отправил към асансьора, с който се качил на горния етаж, създавайки впечатление, че е гост на хотела. В стая № 107 на първия етаж на хотела били настанени пострадалата и нейният съпруг. По това време в стаята била само пострадалата, която ползвала банята. Входната врата на хотелската стая била отключена, тъй като очаквала прибирането на съпруга си. Подсъдимият влязъл през незаключената врата в стая № 107. От дамската чанта на пострадалата взел  портфейлът й, с намиращите се в него лични документи, двете банкови  карти, както и листче с написани ПИН-кодове. От хотелската стая подсъдимия взел и мобилният телефон на пострадалата, след което напуснал хотела с отнетите вещи. 

След извършване на описаната кражба Мирослав се отправил към ж.к.„Зорница“ в гр. Бургас. Същият отишъл до банкомат, разположен  до бл.77 в комплекса и през горепосочения период от време  използвал общо 12 пъти дебитната карта, без съгласието на титуляря, като въвел ПИН-кодовете, записани на листче в отнетия портфейл. С откраднатата сума Мирослав Д. си платил няколко месечни наема, купил си дрехи, обувки и проиграл останалото в игрална зала.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 21 февруари. 

Коментари

Още от последните новини