Свлачището в Морската градина стана опасно, утре гласуват средства за ремонт (снимки)

Свлачището в Морската градина стана опасно, утре гласуват средства за ремонт (снимки)  - E-Burgas.com

Ще бъдат осигурени 375 хил. лв. от Бюджет 2020, след което ще бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител

Сумата от 375 хил. лв. ще бъде необходима за укрепването на свлачището в Морската градина на Бургас. То се намира на стената в близост до Бункера и е активно от 2013 година. Горе-долу от същото време достъпът до този участък е ограничен с ограда, тъй като е опасен за преминаващите. През последните десет дни обаче свлачището се е активизирало, което налага спешното му укрепване. 

Необходимите средства ще бъдат отпуснати извънредно от Бюджет 2020, като разрешение за това трябва да бъде дадено от Общински съвет - Бургас. Веднага след това ще бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител, който да се заеме със задачата. 

Ремонт ще бъде извършен на подпорната стена е с височина 2,70 м и дължина 16,00м. В момента тя е наклонена, а на няколко места зеят огромни пукнатини. През годините те са били аварийно запълвани, но това само е отложило проблемът във времето. 

Активизиралите се земни маси през последните дни на практика пряко заплашват живота и здравето на жителите и гостите на Бургас. Поради опасната фактическа обстановка, докладната записка за отпускането на средтвата бе входирана като извънредна и ще бъде гласувана от Общински съвет на утрешното заседание. 


 

Галерия
Коментари

Още от последните новини