Спор в съда: котка ли е котката, заклана от бургазлията Живко Стоянов

Спор в съда: котка ли е котката, заклана от бургазлията Живко Стоянов - E-Burgas.com

Адвокатът на обвиняемия настоя за медицинска експертиза, която да определи дали "процесното гръбначно" е от вида - котка и дали не е починало в следствие на естествена смърт

Съжалявам за случилото се. Не исках да убивам котката. Извадих ножа, за да стресна кучето

Това каза пред съда 25-годишният  Живко Стоянов, който заколи котка, пред магазин в бургаския ж.к. Лазур миналата седмица. Той бе задържан за 72 часа с прокурорско постановление, а днес Районната прокуратура поиска постоянен арест за бургазлията. Според обвинението има безпорни доказателства за авторство на извършеното престъпление. Освен това Живко Стоянов е извършил деянието в изпитателен срок на изтърпяване на друга присъда за разпространение на наркотици, имал и други висящи досъдебни производства. 

Защитата на Стоянов от своя страна оспори твърденията на прокуратурата, като заяви, че в материалите по делото никъде не се споменавало, че предмета на престъплението е котка, а "гръбначно животно". Така спорът в съдебната зала се завъртя около въпроса какво е в действителност  умъртвеното животно. Адв. Пламен Найденов заяви още, че никъде не фигурирало безпорно доказателство, че котката е загинала в следствие на намушкване с нож, тя можело да е умряла и от естествена смърт, допълни още той. 

 Адвокатът на обвиняемия посочи още, че дори и този въпрос да се изясни, за подобно престъпление законът предвижда от 1 до 3 години ефективна присъда, а практиката в повечето случаи не предвижда постоянен арест и настоя клиентът му да бъде освободен срещу подписка.

В крайна сметка съдът определи Живко Стоянов да остане под домашен арест. Решението може да бъде обжалвано от двете страни в законовия за това срок.

Коментари

Още от последните новини