Спипаха 17-годишен айтозлия да кара друсан, през 2015 г. убил свой авер в катастрофа

Спипаха 17-годишен айтозлия да кара друсан, през 2015 г. убил свой авер в катастрофа - E-Burgas.com

Преди месец в дома на младежа бяха открити 37 топчета марихуана и електронна везна

Две бързи полицейски производства за шофиране след употреба на наркотични вещества и поради неправоспособност са образувани в Районно управление – Карнобат срещу : 17 годишния криминално проявен айтозлия З.В.

Младежът е бил спрян около около 02.25 ч. след полунощ снощи от полицейски служители, докато шофирал по карнобатската улица „Св.Св.Кирил и Методий” Мерцедес 320 с бургаска регистрация. 

Констатирано е, че водачът е неправоспособен, като шофира по време на едногодишния срок от административното наказание, наложено му за същото престъпление. З.В. е тестван за употреба на наркотични вещества, като апарата отчел положителна проба за употреба на амфетамин и метамфетамин. 17 годишния айтозлия е задържан за срок от 24 часа, като по случая са образувани две бързи полицейски производства.

Припомняме, че преди месец полицаи извършиха претърсване в дома на 17 годишния З.В., разположен на ул. "Орлово", като намериха и иззеха 37 топчета марихуана и електронна везна. Младежът бе задържан за срок от 24 часа. Извършени бяха множество процесуално-следствени действия, сред които : претърсване и изземване, оглед на веществени доказателства, разпити на свидетели и др. Събраните до момента материали по случая бяха докладвани в Бургаска окръжна прокуратура. 

През 2015, минути преди Нова година, 15-годишният тогава З.В. катастрофира самостоятелно, излизайки извън пътя и блъскайки се в крайпътната мантинела с Пежо 106. В автмобила са били още  четирима младежи – З.В., 15 годишен от Айтос, Д.С., 15 годишен от Бургас, 17 годишния В.В. от Бургас и С.К., 19 годишен от Бургас. От инцидента на място загинал 17-годишният бургазлия, а 19-годишния С.К. е откаран в УМБАЛ – Бургас и настанен за лечение в отделение „Реанимация”.  Констатирано е, че автомобилът е собственост на 29-годишен бургазлия, като е закупен от бащата на 19-годишния С.К.

В резултат на допълнителни полицейски действия е констатирано, че колата е шофирана от 15 годишния тогава З.В., срещу когото вече е внесен обвинителен акт за причиняване на смърт по непредпазливост. Съдебното дело предстои да се гледа в Окръжен съд – Бургас.
 

Коментари

Още от последните новини