Спешно! Млада двойка от Равда се бори за живота на бебето си, имат нужда от помощ

Спешно! Млада двойка от Равда се бори за живота на бебето си, имат нужда от помощ - E-Burgas.com

Александър-Робърт се нуждае от 500 000 лв. до 15 август за спешна чернодробна трансплантация в чужбина​

Млади родители от Равда събират средства за спешно лечение на бебет си Александър – РобъртТе имат нужда от 500 хил. лв. за спешна чернодробна трансплантация в чужбина и отправят зов за помощ към всички, които могат да им помогнат с някакви финансови средства. 

Александър – Робърт е роден на 8 март тази година и както всички бебета и той разви жълтеница, още през първите дни.

Никой не мислеше, че това може да е много по-сериозен проблем в бъдеще. На 12-ти май започна нашето ходене по мъките. Александър – Робърт беше видимо неспокоен през нощта, сутринта се събуди изключително пожълтял, което за нас беше признак, че нещо не е наред с нашето дете. Тръгнахме веднага към Бургас. Педиатърът на детето ни каза да отидем в Окръжна Болница, защото там има спешен кабинет. До пристигането ни в Бургас (30 км.) ,той вече беше в почти безжизнено състояние и тогава започна всичко.

След множество изследвания и скенер, се установи, че детето има десностранен субдурален хематом с дислокация (кръвоизлив в мозъка). Проведена е по спешност десностранна краниотомия с евакуация на хематома (спешна животоспасяваща операция). При проследяване (КТ на глава от 13 май) се установява хиподенсна исхемична зона вдясно париетоокципитално с дължина около 45мм. Той преживя операцията, въпреки скептицизма на лекарите и започна следоперативния период: командно дишане, лежене в реанимация, вливане на медикаменти, и най-тежкото ЧАКАНЕТО, дали детето ще се пребори и с това.

Е нашето геройче се пребори и се закрепи, до степен позволяваща трансфера му на 21 май в Клиника по педиатрия на УМБАЛ “Свети Георги” в гр. Пловдив , с прогресиращ иктер, ахолични изхождания и данни за хепатоспленомегалия. Детето прекара още 6 дена в реанимация. След провеждането на много изследвания беше поставена окончателната диагноза , вродена билиарна атрезия II тип (липса или запушване на жлъчните пътища),което означава СПЕШНА ЧЕРНОДРОБНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ в чужбина. По наше желание на 11 юни ни насочиха към Клиника по гастроентерология на СБАЛДБ “Проф. Иван Митев” в София за допълнителни изследвания и лечение.

Към момента все още с Александър – Робърт сме в СБАЛДБ “Проф. Иван Митев”, където състоянието на нашето юначе се следи от специалисти до деня на заминаването ни за лечение в чужбина,

За което ни е НУЖНА ВАШАТА ПОМОЩ ДА СЪБЕРЕМ нужните средства 500 000 лв. в необходимия срок до средата на месец АВГУСТ най-късно (15.08.2019).

Въпреки всички нещастия които ни сполетяха Александър – Робърт продължава да се бори и да ни дарява с усмивки всеки ден. Желанието за живот грее в малките му очи.

Помогнете на малкото ни слънчице да изживее един щастлив и пълноценен живот!

Левова банкова сметка в Райфайзенбанк :

IBAN BG39RZBB91551010756830

BIC RZBBBGSF

Бенефициент: Александър – Робърт Божидаров Ангелов

Alexander-Robert Bozhidarov Angelov

https://helpkarma.com/campaign/da-darim-jivot-na-bebe-aleksandar-robart-574/

С любов и благодарност ,

Роксана и Божидар

Коментари

Още от последните новини