Спасиха бедстващ кораб край Обзор

Спасиха бедстващ кораб край Обзор - E-Burgas.com
Архив airgroup2000.com

Бедстващ кораб под танзанийски флаг беше спасен в Бургаския залив, информира БНР. След подаден сигнал за авария, влекачи и катери на Морска администрация и Гранична полиция са го извлекли на буксир до брега.

Корабът е пътувал от румънското пристанище Констанца към Истанбул. Внезапно до Обзор късно снощи получава авария в корпуса и подава сигнал към морските ни служби.

Спасителен екип веднага поема към бедстващия плавателен съд. Кап. Живко Петров от Морска администрация Бургас поясни:

На около 30 мили източно от Обзор беше в началото, след това на около 10-12 мили, когато влекачите от Бургас отидоха, заедно с катер на "Гранична полиция" и катер на "Морска администрация". Вземаха го на буксир, с помпи стабилизираха водата, която влизаше в корпуса.

Няма опасност за екипажа. В момента корабът, превозващ скраб, е на рейд в бургаското пристанище. Водолази и техници правят огледи и ремонт, след което плавателния съд ще отплава по маршрута си.

Свързани статии
Корабите от "Бриз" излязоха на мореКорабите от учението "Бриз" в залива продължават с предпоходна подготовкаУченици от Морското училище карат практика на ро-ро кораба „Дружба“ (Снимки)Съблазняващ клип примамва туристи на о-в "Света Анастасия" (Видео)Спасиха част от моряците от нападнатия кораб с български капитан в БенинПристанищните работници в Бургас били максимално предпазени от китайския екипаж
Тагове
кораб обзор
Коментари

Още от последните новини