Обзор в трескава подготовка за летния сезон (Снимки)

Обзор в трескава подготовка за летния сезон (Снимки) - E-Burgas.com

Кметът на община Несебър Николай Димитров инспектира дейностите по подготовката на Обзор за предстоящия туристически сезон. Той беше придружен от инж. Динко Войнов – началник на отдел „Инвестиционно планиране и строителство, и безопасност на движвнието“, Адреан Шимов – експерт в същия отдел и Димитър Панев –директор на ОП БКСО. Прегледана бе общата готовност на населеното място и състоянието общинската инфраструктура – улична, паркова, и пешеходна, за летния сезон  и посрещането на гостите на Обзор.

Господин Димитров посети местното читалище „Изгрев – 1927“ и се срещна със секретаря Женя Георгиева. По време на разговора им стана ясно, че Община Несебър подготвя тържествата за празника на Обзор. На датата, в която градът ще отбележи своя ден – 24 юни, грандиозен концерт на амфитеатъра ще изнесе група „Тангра“. Подгряваща ще бъде формация „FOUR“. Празникът ще бъде белязан и със забележителен музикално – пиротехнически спектакъл.

Кметът Димитров констатира и напредъка на ежегодните дейности по осигуряване на безопасността на движение – ремонт и подмяна на вертикална пътна сигнализация, пътни принадлежности /колчета, парапети и др./ и освежаване на  хоризонталната маркировка по улиците в Обзор.

По сигнал за силно корозирала ограда на градския стадион  в Обзор, подаден от концесионера на плажа, кметът Николай Димитров посети спортното съоръжение, за да огледа лично състоянието на компрометираното заграждение. Информацията за необходимост от ремонтни дейности по обекти – общинска собственост в населените места е отговорност на кметството в съответното селище. Когато такава информация липсва, мерките за отстраняване на щетите закъсняват.

Кметът на общината посети и училището в града, където в разговор с колектива му бяха обсъдени  финансови въпроси, касаещи издръжката и разходите на образователната институция, и нуждата от текущи ремонти.

Част от инспектираните обекти бе улица „Русалка“, на която текат финалните дейности по ремонт на ВиК мрежата.

Несебърска община е еталон в грижата за развитието и обновяването на  парковите си пространства и озеленяването, а Обзор е пример за пищна и добре поддържана зелена система. Дейностите, касаещи  цветните площи са целогодишни, а насажденията се подменят според сезона. И тази година общината е подготвила палитра от цъфтящи растителни видове, които ще внесат аромат и хармония в широките паркове и общинските градинки в Обзор.

Един от обектите, които кметът на община Несебър Николай Димитров посети, бе новоизграденият с европейски финансиране паркинг с детска площадка. Целта на проекта е да посрещне нарастващите нужди от разширяване на общинската инфраструктура в разрастващото се курортно селище, в чието благоустрояване  общинското ръководство е пряко и отговорно ангажирано. Изпълнението му е стъпка в развитието на устойчив туризъм чрез разнообразяване  и разширяване на предлагането на допълнителни туристически услуги на територията на Обзор  и част от грижата за добрия имидж и просперитета на населеното място.

Обзор е неделима и важна част от община Несебър. Градът е и индикатор в развитието на тенденциите във вътрешния  летен туризъм. Неговият облик, общата му визия и състоянието на общинските пространства са отражение на адекватните и целенасочени действия на общината в превръщането на Обзор във витрина на българското черноморско туристическо предлагане.

Галерия
Свързани статии
Възстановяват щетите по крайбрежната алея в Обзор Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление
Тагове
обзор летен сезон несебър
Коментари

Още от последните новини