Созопол се превръща в домакин на ретро мото събор с амбиции за традиция

Созопол се превръща в домакин на ретро мото събор с амбиции за традиция - E-Burgas.com

Ретро мото съборът в Созопол привлича почитатели на класическите машини

Днес град Созопол е домакин на годишния ретро мото събор, който събира любители на класическите мотоциклети от всички краища на страната. Иван Годжаров, един от организаторите на събитието, сподели вълнението си за тазгодишното мероприятие, което се провежда на едно от най-подходящите места за подобно събитие — крайбрежния град Созопол.

„Тази година имаме честта да бъдем домакини на ретро мото събора тук, в град Созопол. Мястото е идеално за такъв тип събитие и интересът е значителен," заяви Годжаров. "Надяваме се това да се превърне в традиция, като всяка година привличаме все повече участници и посетители."

Съборът тази година събира около 50 ретро мотоциклета от всички епохи до края на социализма, като колекционерите и любителите на старите машини имат възможността да покажат и споделят своята страст към класическите модели.

„Бихме искали да съчетаем това събитие с фестивала 'Аполония' и да изградим добър имидж на град Созопол като център за подобни мероприятия,“ добави Годжаров.

Със своето богато историческо и културно наследство, Созопол е идеалното място за провеждане на събития, които съчетават историята, изкуството и автомобилната култура. Участниците и посетителите на събора се наслаждават на разнообразието от класически машини и атмосферата на събитието, което обещава да се превърне в традиция за следващите години.

Галерия
Коментари

Още от последните новини