Созопол на крачка от избора на туристическо лого

Созопол на крачка от избора на туристическо лого - E-Burgas.com

Аламаната, крепостната стена, морето и лазурното небе съставят логото, което комисията, назначена от Кмета на общината, избра след конкурс за графична концепция. Созопол ще използва новото си лого за изграждане на разпознаваемост в туристическата сфера, в която множество малки и големи градове в света са в надпревара за привличане вниманието на летовници.

Общинският съвет е органа, който ще реши дали да даде одобрението си избраният графичен знак да бъде използван за популяризиране на Созопол, бидейки неразделна част от печатни рекламни материали, информационни и промоционални носители, сувенири и албуми, уеб сайт, електронна реклама и медии.

В продължение на половин година поетапно в Общинска администрация постъпиха предложенията на 25 участници, които бяха детайлно разглеждани от членовете на комисията, за да бъде избрано най-подходящото, което да вплита информация за Созопол, за традициите и особеностите и да носи своя характерен белег, който да отличи града от конкурентните дестинации и да даде добавена стойност към предлаганите услуги.

Екипът на Багрити студио са авторите на избраното лого, а своята идея те разработват фокусирайки се върху три основни символа, които са изградили древния град и на които продължаваме да се любуваме и до днес. Първият е лазурното небе, на което всеки посетител може да се наслаждава почти ежегодно, заради традиционно хубавото време в района. Вторият символ представя крепостната стена, която от античността бди над високите скалисти созополски брегове. Третият символ, който смятат и за най-важен, е връзката на местните жители с морето и традиционния поминък в града.

Подборът на цветовете също е реализиран на базата на различни компоненти. Синьото, освен цвят на морето и небето, е и цвят на креативността. Има успокояващ ефект и се характеризира с доверие, лоялност и спокойствие. Бежовият цвят, използван за стената, в комбинация със синьото пък напомня за плажната ивица. Той също спомага за концентрацията и контрастира с другите елементи.

Комисията, избрала графичния знак, е убедена, че във времето логото ще бъде наложено в съзнанието на туриста като символ за качество и гаранция за приятно преживяване.

Свързани статии
Светило в кардиологията ще преглежда по здравна каса в Созопол Синята зона в Созопол вече е в сила Софийски дрифтаджия подлуди село Росен, отнесе само акт Созопол открива сезона с концерт и огнено шоу Модернизират рибарското пристанище в Созопол за 750 хил.лв. Затварят ключово кръстовище в Созопол до 8 май И Созопол актуализира цените на платеното паркиране за лятото Поставят контейнери за строителни отпадъци на няколко места в Созопол Безплатна занималня за децата в Созопол през пролетната ваканция Затварят за движение улица в Созопол до края на април
Тагове
созопол лого
Коментари

Още от последните новини