София взима пример от Бургас във вело транспорта

София взима пример от Бургас във вело транспорта  - E-Burgas.com

София прави крачка напред за изграждането на система за отдаване на велоиспеди под наем. Комисията за избор на концесионер за изграждане и управление на система за обществени велосипеди в София, отвори документите на участниците. Отворени са предложенията на четиримата участници в конкурсната процедура. 

Концесионерът, който бъде избран, трябва да изгради 33 станции с по 12-14 велосипеда, общо 400 велосипеда за първоначално въвеждане на системата в широкия градски център, а след това и разширение с още станции в други части на града, съобщава още Столична община.

Цената за наем на велосипед не може да бъдат по-високи от 1.00 лв. за първия час, а за всеки следващ час може да бъде завишена също с 1 лв. Първите 30 минути от всяко използване на велосипед ще са безплатни, което на практика осигурява безплатно пресичане на центъра. 
Концесионерът трябва да инвестира за минимум 8 години 1,6 млн. лв., като получава право да използва 150 места за външна реклама. Изпълнителят ще плаща концесионна такса най-малко в размер на 93 хил. лв. на година.

Коментари

Още от последните новини