Смъртността от ковид в Бургаско продължава да е висока, 19 души починаха за 24 часа

Смъртността от ковид в Бургаско продължава да е висока, 19 души починаха за 24 часа - E-Burgas.com

Смъртността от коронвируса в региона остава висока, въпреки твъреднията на Националния щаб, че новите случаи значително са намалели. За последните 24 часа в Бургаска област са починали 19 души, като статистиката сочи, че леталният край не затихва. Общо от началото на пандемията са починалу 329 лица.

От всички случаи на новозаразени в страната днес 83 са от Бургаския регион, а 52 само в община Бургас. Продължава тенденцията да има новозаразени във всички общини, едибствено Малко Търново и Сунгурларе за днес нямат новорегистрирани с коварния вирус. Най-много са в Несебър и Карнобат – 7 и 5. По един заболял имат в Руен и Приморско.

Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са 11193. Излекувани са  4025 лица. Хоспитализирани общо  309 пациента.

Ежедневно се извършват епидемиологични проучвания на регистрираните положителни случаи и се предприемат съответните противоепидемични мерки.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини