След сигнал на e-Burgas: Сменят потрошените плочки в подлеза на Операта (снимки)

След сигнал на e-Burgas: Сменят потрошените плочки в подлеза на Операта (снимки)  - E-Burgas.com

Работници подменят старите и изпочупени плочки, които хлопаха под краката на минувачите в центъра на Бургас от няколко месеца. Става дума за подлеза на Операта, който я свързва с ул. "Александровска" и през който всеки ден минават хиляди души. 

До извънредния ремонт се стигна след сигнал на e-Burgas.com преди точно един месец, след редица запитвания към сайта от недоволни граждани. 

От община Бургас отговориха, че подлезът е отдаден на концесия за стопанисване на фирма Си ди трейд“ ООД до 14 април 2019 г.  Поради тази причина ангажиментът по поддръжката на съоръжението е на концесионера. Сигналът все пак е  препратен на концесионера, като от негова страна са предприети действия по подмяна на компрометираните участъци. До този момент са подменени плочките на две от най-увредените карета. Останалите няколко компроментирани участъка вече са почистени и за тях са поръчани нови мраморни плочи, които ще бъдат наредени в рамката на една седмица.

Проверка на e-Burgas.com днес показа, че плочките дейвствително се подменят, като новите вече са пристигнали и чакат да бъдат наредени. 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини