"Арена Бургас" изпуска поредния краен срок? (снимки)

През май месец изпълнителите обещаха пред Бойко Борисов, че залата ще е готова до края на годината

Усилено се работи по строежа на новото спортно бижу на града "Арена Бургас". Трибуните на залата отдавна са готови, като в момента работата е съсредоточена по една от най-сложните задачи - изграждането на покрива. 

По всичко обаче изглежда, че крайният срок за пореден път ще бъде удължен. На посещение в Бургас през месец май премиерът Бойко Борисов даде заръка залата да бъде готова до края на годината. Тогава лично изпълнителите на проекта се ангажираха, че срокът ще бъде спазен. По-малко от два месеца преди краят й обаче срокът изглежда непостижим. 

Строежът на залата стартира през 2014 година. Идеята тогава беше Бургас да е домакин на Европейското първенство по лека атлетика през 2019 година. Първоначално сумата отделена за нея беше около 30-35 млн. лв., но в последствие тя набъбна до 54 млн. лв. Именно превеждането на нови траншове забави и самото строителството на спортното съоръжение. 

Плановете на спортното министерство, което я стопанисва, са тя да започне да се използва активно още от пролетта на 2020 г. Това значи, че догодина Бургас ще може да провежда големи спортни първенства, както и ще е единственият в страната с пълноценна лекоатлетическа писта на закрито. Не е ясно обаче дали срокът за пореден път няма да бъде отложен и кога реално залата ще може да влезе в експлоатация. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини