1 700 пожарникари на крак в новогодишната нощ

1 700 пожарникари на крак в новогодишната нощ - E-Burgas.com

Над 1700 огнеборци ще са на оперативно дежурство за предстоящите Новогодишни празници. Други 1700 служители са на домашно дежурство, като са в готовност при нужда да се притекат на помощ на колегите си, пише cross.bg.

През отиващата си година структурите "Пожарна безопасност и защита на населението" в страната са реагирали на около 50 000 сигнала за произшествия през годината. Сигналите за пожари са били около 34 500, а 15 000 са за аварийно-спасителни и помощни операции. Бил е спасен животът на над 500 души.

По време на Коледните празници са били проверени 753 обекта, като 391 от тях са болници, а останалите - хосписи, в които са настанени възрастни хора. Не са били установени тежки нарушения, които да доведат до затваряне на болници или отделения.

Свързани статии
Слаб интерес към обектите в Банско за Нова година Ето я новогодишната онлайн програма за бургазлии Емил Коларов: На Нова година ще се празнува навсякъде и безконтролно Ще посрещнем ли Нова година със сняг Почиваме 8 дни по Коледа и Нова година Пет пожарни от региона се бориха цяла нощ с пожар до гарата в Айтос Бургазлии отново ще посрещат Нова година на "Тройката"
Тагове
нова година пожарникари
Коментари

Още от последните новини