1 700 пожарникари на крак в новогодишната нощ

1 700 пожарникари на крак в новогодишната нощ - E-Burgas.com

Над 1700 огнеборци ще са на оперативно дежурство за предстоящите Новогодишни празници. Други 1700 служители са на домашно дежурство, като са в готовност при нужда да се притекат на помощ на колегите си, пише cross.bg.

През отиващата си година структурите "Пожарна безопасност и защита на населението" в страната са реагирали на около 50 000 сигнала за произшествия през годината. Сигналите за пожари са били около 34 500, а 15 000 са за аварийно-спасителни и помощни операции. Бил е спасен животът на над 500 души.

По време на Коледните празници са били проверени 753 обекта, като 391 от тях са болници, а останалите - хосписи, в които са настанени възрастни хора. Не са били установени тежки нарушения, които да доведат до затваряне на болници или отделения.

Свързани статии
Много от огнеборците ни ползвали предпазни средства втора употреба Пожарникарите у нас износвали стари униформи на колеги от Европа и САЩ Празничната онлайн програма на Община Бургас продължава в новогодишните празници Посрещаме Нова година с концерти в цялата страна Куверти по 200 евро за Нова година по курортите Пожарникари от Поморие обучиха доброволци в гасенето на пожари (Снимки) Слаб интерес към обектите в Банско за Нова година Ето я новогодишната онлайн програма за бургазлии Емил Коларов: На Нова година ще се празнува навсякъде и безконтролно Ще посрещнем ли Нова година със сняг
Тагове
нова година пожарникари
Коментари

Още от последните новини