Скейт парк Поморие е най-новата придобивка за града

Скейт парк Поморие е най-новата придобивка за града - E-Burgas.com

Община Поморие завърши изграждането на Скейт парк Поморие. Реализирането му стана по желание на младежи, които инициираха и внесоха подписка, включваща десетки техни връстници, любители на сложните трикове и високия адреналин. Идейният проект за скейт парка бе предоставен от Ротари клуб Поморие и одобрен от децата на специална среща с кмета Иван Алексиев, информират от местната администрация.

Няколко месеца след първата копка, мечтата на поморийските скейтбордисти е факт. Скейт площадката се намира в парковата среда до НЧ „Светлина 1939“, в непосредствена близост до монтираните уреди за фитнес на открито.

Скейт паркът е с различни нива на трудност, изпълнен е с най-подходящата за този тип съоръжения – шлайфана бетонова настилка. Бетонът е лесен за поддръжка, устойчив, с възможност да се моделира по множество начини и да поема различни натоварвания без да показва следи от ползване за дълго време. Фирмата изпълнител е „Джерамис Интернешънъл“ ЕООД.

Използването на скейт парка е на собствена отговорност, а носенето на каска, наколенки, налакътници и накитници е препоръчително.

Средствата за изграждането на Скейт парк Поморие са осигурени от бюджета на Община Поморие, като част от капиталовата програма за 2020 г.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
скейт парк Поморие
Коментари

Още от последните новини