Скандал тресе Строителния! Учениците без дама или кавалер на бала, неможело да избират и хотел

Скандал тресе Строителния! Учениците без дама или кавалер на бала, неможело да избират и хотел - E-Burgas.com

Скандал с бала на 24 май тресе Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето” в Бургас. Причината е, че учениците получили заповед от директорът на училището Даниела Симеонова никой да не води дама или кавалер на бала си. За капак пък не била предоставена възможност на учениците сами да изберат хотела си, където да празнуват, а дори трябвало да доплащат. За това сигнализира в писмо до редакцията ни възмутен родител, който недоумява действията на ръководството на училището.

Първоначално децата нямали възможност да избират хотела и ресторанта на завършването си, а след това последвали още заповеди от страна на директора. „Като начало миналата седмица бе издадена писмена заповед, която гласи, че никой няма право да води дама или кавалер на бала си. След бурна реакция от страна на учениците промяна не настъпи, дори стана по-зле – задължиха ни освен куверта в хотел „Гларус” в Слънчев бряг да заплатим и нощувка, тъй като няма как децата ни да бъдат допуснати в ресторанта”, твърди родителят.

По думите му, голяма част от учениците нито харесвали хотела, нито имали намерение да спят в него, защото бил стар. Поради тази причина в някой класове ще липсват по около десетина деца заради отнетата възможност за личен избор – с или без дама или кавалер, с или без нощувка.  

„Повечето ще заплатим нещо, което няма да ползваме, защото просто нямаме избор. И това не е съгласувано нито с ученици, нито с родители. Искам да попитам чии интереси защитава ръководството на училището – тези, които обучаваха да бъдат бъдещето на България или бизнес интереси?”, каза още родителят на дванадесетокласничка, която още е с неясно бъдеще за бала си.

Директорът на училището Даниела Симеонова не бе открита за коментар, очаквайте по-късно и нейното мнение.

Коментари

Още от последните новини