Сезират Ангелкова и КЗП заради системни проблеми по Черноморието

Сезират Ангелкова и КЗП заради системни проблеми по Черноморието - E-Burgas.com

Върховната административна прокуратура сезира Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите заради проблемите и нарушенията по родното Черноморие, информира frognews.bg.

Николина Ангелкова и шефът на КЗП трябва да проверят как протича летния туризъм и има ли нарушаване на потребителски права и ограничава ли се свободният и безплатен достъп до плажовете.

Причината за действията от страна на ВАП са медийни публикации от последните няколко дни, в които граждани сигнализират за нередности от страна на представители на сектор туризъм. Ограничен достъп до плажовете според тях е на лице, а плажуващите плащат такси за разполагане на собствени принадлежности на плажа.

Смята се, че има сериозни нарушения в изискванията за размера и местоположението на зоните за свободно ползване. Не се изключва и възможността да има сериозно надуване на цените на плажните принадлежности.

КЗП трябва да провери за нарушения на Закона за защита на потребителите, отнасящи се за събиране на такси за услуги, цените на които не са предварително обявени по начин видим и достъпен за потребителите.

Свързани статии
Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Разкъсана облачност по Черноморието, водата е 26 градуса Цялото Черноморие е в червената ковид зона по заболеваемост Близо 1600 заснети за ден да карат с превишена скорост в столицата Събират в книга най-красивите кътчета по Черноморието Засилен интерес по Северното Черноморие за великденските празници 550 образувани преписки за изборни нарушения Имало силен сезон по Южното Черноморие, но само 40 дни Карантинният хотел в Несебър се оказа фантом Обща кауза: Бургас и Варна обединени в рекламата на Черноморието
Тагове
ангелкова нарушения черноморие
Коментари

Още от последните новини