Сезират Ангелкова и КЗП заради системни проблеми по Черноморието

Сезират Ангелкова и КЗП заради системни проблеми по Черноморието - E-Burgas.com

Върховната административна прокуратура сезира Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите заради проблемите и нарушенията по родното Черноморие, информира frognews.bg.

Николина Ангелкова и шефът на КЗП трябва да проверят как протича летния туризъм и има ли нарушаване на потребителски права и ограничава ли се свободният и безплатен достъп до плажовете.

Причината за действията от страна на ВАП са медийни публикации от последните няколко дни, в които граждани сигнализират за нередности от страна на представители на сектор туризъм. Ограничен достъп до плажовете според тях е на лице, а плажуващите плащат такси за разполагане на собствени принадлежности на плажа.

Смята се, че има сериозни нарушения в изискванията за размера и местоположението на зоните за свободно ползване. Не се изключва и възможността да има сериозно надуване на цените на плажните принадлежности.

КЗП трябва да провери за нарушения на Закона за защита на потребителите, отнасящи се за събиране на такси за услуги, цените на които не са предварително обявени по начин видим и достъпен за потребителите.

Свързани статии
Една трета от обществените поръчки са с нарушения Купуваме продаваните от руснаци имоти по Черноморието Великден - тест за туризма по Черноморието Полицията хвана 37 посетители на нощно заведение във Варна Водещи немски телевизии излъчиха репортaжи за масово неспазване на мерки на Златни пясъци Спад на цените на почивките по морето заради пандемията БАБХ налази Южното Черноморие Хотелиери по Черноорието уверяват, че спазват всички епидемиологични мерки Сезираха МВР за масово паркиране на коли върху дюни Клиенти и персонал на хотел по морето се захапаха във вайбър битка
Тагове
ангелкова нарушения черноморие
Коментари

Още от последните новини