Сезират Ангелкова и КЗП заради системни проблеми по Черноморието

Сезират Ангелкова и КЗП заради системни проблеми по Черноморието - E-Burgas.com

Върховната административна прокуратура сезира Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите заради проблемите и нарушенията по родното Черноморие, информира frognews.bg.

Николина Ангелкова и шефът на КЗП трябва да проверят как протича летния туризъм и има ли нарушаване на потребителски права и ограничава ли се свободният и безплатен достъп до плажовете.

Причината за действията от страна на ВАП са медийни публикации от последните няколко дни, в които граждани сигнализират за нередности от страна на представители на сектор туризъм. Ограничен достъп до плажовете според тях е на лице, а плажуващите плащат такси за разполагане на собствени принадлежности на плажа.

Смята се, че има сериозни нарушения в изискванията за размера и местоположението на зоните за свободно ползване. Не се изключва и възможността да има сериозно надуване на цените на плажните принадлежности.

КЗП трябва да провери за нарушения на Закона за защита на потребителите, отнасящи се за събиране на такси за услуги, цените на които не са предварително обявени по начин видим и достъпен за потребителите.

Свързани статии
Имало силен сезон по Южното Черноморие, но само 40 дни Карантинният хотел в Несебър се оказа фантом Обща кауза: Бургас и Варна обединени в рекламата на Черноморието Засилени проверки в ресторанти и хотели по Черноморието "Паяк" се грижи за реда по улиците в Приморско и Китен Ресторантьори и хотелиери от Южното Черноморие: Ремонтите по магистралите блокират тежкия сезон Туристи идват основно през уикенда Една трета от обществените поръчки са с нарушения Купуваме продаваните от руснаци имоти по Черноморието Великден - тест за туризма по Черноморието
Тагове
ангелкова нарушения черноморие
Коментари

Още от последните новини