550 образувани преписки за изборни нарушения

550 образувани преписки за изборни нарушения - E-Burgas.com

Общият брой на образуваните преписки, свързани с нарушения на изборните права на гражданите, е 550, а образуваните досъдебни производства са 108, съобщиха от Прокуратурата.

Във Върховна касационна прокуратура функционира дежурното звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация, свързана с извършени престъпления и нарушения на изборния процес.

24 преписки и четиринадесет досъдебни производства съдържат данни за нарушения, касаещи изборите за президент и вицепрезидент, а 526 преписки и 94 досъдебни производства се отнасят за изборите за Народно събрание.

Преписките са започнати по сигнали на граждани, ДАНС и от органите на МВР. За изясняване на фактическата обстановка, съдържаща се в сигналите, както и с цел събирането на достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, наблюдаващите прокурори са възложили на органите на МВР извършването на проверки.

Поради липса на събрани от органите на МВР данни за извършени престъпления са постановени 19 откази за образуване на досъдебни производства във връзка с вота за президент и вицепрезидент на Република България, а 352 са отказите, касаещи изборите за Народно събрание.

Свързани статии
Близо 1600 заснети за ден да карат с превишена скорост в столицата Отново ден за размисъл При 42.85% обработени протоколи: ПП - 25.97%, ГЕРБ - 21.42%, Николай Хаджигенов хареса Кирил Петков за премиер Бургас на път да проспи изборния ден, гласовете за президент повече от тези за НС Борисов гласувал за промяна на промяната Малко Търново, Приморско и Царево най-активни на вота в Бургаско Ден за рзмисъл е, в сила са някои ограничения МВР извършва спешна проверка на новопоявилите се машини Лозан Панов заподозря предателство от страна на "Демократична България"
Тагове
преписки купуване на вот избори нарушения
Коментари

Още от последните новини