Карантинният хотел в Несебър се оказа фантом

Карантинният хотел в Несебър се оказа фантом - E-Burgas.com
Архив

Два карантинни хотела по морето ще приемат болни от COV1D-19 туристи и контактните на тях лица. Единият е в "Апбена", на Северното Черноморие, а другият на Южното. Оказва се, обаче, че обектът в Несебър съществува почти в нелегалност, показа репортаж на bTV.

От Министерството на туризма посочиха кой е хотелът, но управата му отказва даго показва, защото съседите им се страхували от това да бъде показано в ефир, че близо до тях ще се настаняват болни от коронавирус.

В същото време, ведомството на Стела Балтова не дава информация колко са летовниците, изпратени от РЗИ в хотела. Не е ясно и как става заплащането.

Туристическите организации в "Слънчев бряг" не знаят въобще за съществуването на карантинен хотел и се оправят сами. „Имаме стаи, определени за гости с положителен тест, но защо липсва тази информация - не знам, ще зададем този въпрос на компетентните органи", каза Стойка Терзиева, управител на един от големите хотели в курорта.

Тя е отделила 4 стаи за целта, но при нужда може да се използва целият първи етаж, който е с отделно стълбище и няма риск от смесване на потоците.

Заплащането за карантината обаче може да дойде от джоба на туристите — докато е в периода на почивката се покрива от туроператора, но след това остават за своя сметка и единствено могат да разчитат на възстановяване на сумата, ако имат сключена застраховка.

Свързани статии
Имало силен сезон по Южното Черноморие, но само 40 дни Лято и пандемия: Пълни хотели, ресторанти - наполовина Програма подпомогна над 330 морски и планински хотели Хотели и заведения с ваксинирани служители ще работят и при ковид мерки Обща кауза: Бургас и Варна обединени в рекламата на Черноморието Засилени проверки в ресторанти и хотели по Черноморието Хотелиери и ресторантьори ще могат да се възползват от допълителни 106 млн.лв. по ОПИК Ресторантьори и хотелиери от Южното Черноморие: Ремонтите по магистралите блокират тежкия сезон Туристи идват основно през уикенда Един на всеки пет хотела работи на старта на сезона в "Слънчев бряг"
Тагове
хотели черноморие
Коментари

Още от последните новини