Карантинният хотел в Несебър се оказа фантом

Карантинният хотел в Несебър се оказа фантом - E-Burgas.com
Архив

Два карантинни хотела по морето ще приемат болни от COV1D-19 туристи и контактните на тях лица. Единият е в "Апбена", на Северното Черноморие, а другият на Южното. Оказва се, обаче, че обектът в Несебър съществува почти в нелегалност, показа репортаж на bTV.

От Министерството на туризма посочиха кой е хотелът, но управата му отказва даго показва, защото съседите им се страхували от това да бъде показано в ефир, че близо до тях ще се настаняват болни от коронавирус.

В същото време, ведомството на Стела Балтова не дава информация колко са летовниците, изпратени от РЗИ в хотела. Не е ясно и как става заплащането.

Туристическите организации в "Слънчев бряг" не знаят въобще за съществуването на карантинен хотел и се оправят сами. „Имаме стаи, определени за гости с положителен тест, но защо липсва тази информация - не знам, ще зададем този въпрос на компетентните органи", каза Стойка Терзиева, управител на един от големите хотели в курорта.

Тя е отделила 4 стаи за целта, но при нужда може да се използва целият първи етаж, който е с отделно стълбище и няма риск от смесване на потоците.

Заплащането за карантината обаче може да дойде от джоба на туристите — докато е в периода на почивката се покрива от туроператора, но след това остават за своя сметка и единствено могат да разчитат на възстановяване на сумата, ако имат сключена застраховка.

Свързани статии
Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Разкъсана облачност по Черноморието, водата е 26 градуса Цялото Черноморие е в червената ковид зона по заболеваемост Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева Хотелиери от Южното Черноморие блокираха път, не получили помощи за украинците Събират в книга най-красивите кътчета по Черноморието Министър Проданов изброи осем държави, от които ще очакваме най-много туристи Вицепрезидентът: Правителството прави грешки с настаняването на бежанците, не ни прави чест
Тагове
хотели черноморие
Коментари

Още от последните новини