Карантинният хотел в Несебър се оказа фантом

Карантинният хотел в Несебър се оказа фантом - E-Burgas.com
Архив

Два карантинни хотела по морето ще приемат болни от COV1D-19 туристи и контактните на тях лица. Единият е в "Апбена", на Северното Черноморие, а другият на Южното. Оказва се, обаче, че обектът в Несебър съществува почти в нелегалност, показа репортаж на bTV.

От Министерството на туризма посочиха кой е хотелът, но управата му отказва даго показва, защото съседите им се страхували от това да бъде показано в ефир, че близо до тях ще се настаняват болни от коронавирус.

В същото време, ведомството на Стела Балтова не дава информация колко са летовниците, изпратени от РЗИ в хотела. Не е ясно и как става заплащането.

Туристическите организации в "Слънчев бряг" не знаят въобще за съществуването на карантинен хотел и се оправят сами. „Имаме стаи, определени за гости с положителен тест, но защо липсва тази информация - не знам, ще зададем този въпрос на компетентните органи", каза Стойка Терзиева, управител на един от големите хотели в курорта.

Тя е отделила 4 стаи за целта, но при нужда може да се използва целият първи етаж, който е с отделно стълбище и няма риск от смесване на потоците.

Заплащането за карантината обаче може да дойде от джоба на туристите — докато е в периода на почивката се покрива от туроператора, но след това остават за своя сметка и единствено могат да разчитат на възстановяване на сумата, ако имат сключена застраховка.

Свързани статии
Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Разкъсана облачност по Черноморието, водата е 26 градуса Цялото Черноморие е в червената ковид зона по заболеваемост Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева
Тагове
хотели черноморие
Коментари

Още от последните новини

Светът
Карантинният хотел в Несебър се оказа фантом - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Карантинният хотел в Несебър се оказа фантом - E-Burgas.com

Африка

Светът
Карантинният хотел в Несебър се оказа фантом - E-Burgas.com

От света