Сезираха МВР за масово паркиране на коли върху дюни

Сезираха МВР за масово паркиране на коли върху дюни - E-Burgas.com

Министерството на туризма направи проверка на морски плаж „Крапец-север“ и сезира Министерството на вътрешните работи за масово нарушаване на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Десетки автомобили са паркирали върху дюни и останалата част на плажа, както и в района, което е административно нарушение по ЗУЧК. Органите на реда трябва да проверят на място фактите и да наложат съответните санкции на нарушителите.

Плажът е обявен за неохраняем със заповед на министъра на туризма от 17 юни 2020 г. Договорът за наем между фирма „АУРА ТРЕЙДИНГ“ ЕООД и Министерството на туризма изтече на 14 май 2020 г. Дружеството обаче продължава да владее морския плаж, без да има каквото и да е правно основание за това. Наемателят на плажа отказва да подпише протокол за предаването му и да преустанови всякакви дейности и услуги. Към момента той продължава да ползва преместваеми обекти тук и предлага плажни принадлежности, от които събира приходи.

Министерството на туризма сезира съда и прокуратурата за самоуправство. Ведомството междувременно обяви търг за нов наемател, по който има спечелил кандидат. Старият наемател обжалва процедурата и заповедта, че плажът е охраняем. По казуса се чака решение на съда от първа инстанция. Министерството информира за случая и областния управител на Добрич за предприемане на действия по компетентност по изземане на плажа, който е изключителна държавна собственост.

Свързани статии
93% от дюните край Шабла липсват в кадастъра Глобиха нарушителя на плаж Ахтопол-Север с 1000 лв. Опашката за море в Гърция е вече 10 км Мярката 60 на 40 вече е 80 на 20 Сезират Ангелкова и КЗП заради системни проблеми по Черноморието Държавата проверява разкопаните дюни в Ахтопол Ангелкова: Всички искат пари от държавата, но ние осигуряваме инструменти и възможности Ангелкова: Вярвам в късен сезон през юли и август, който малко ще подпомогне туризма Ангелкова: Ще има много фалити в туризма, ако няма месец отлагателен срок Ангелкова призна: Туризмът е спрял, сезонът може да започне чак през август
Тагове
дюни коли нарушения
Коментари

Още от последните новини