Шест лица са обвинени в схемите с кражби и регистрации на луксозни автомобили

Шест лица са обвинени в схемите с кражби и регистрации на луксозни автомобили - E-Burgas.com

Шест лица са привлечени към наказателна отговорност за участие в ОПГ, създадена за регистрация и продажба на луксозни автомобили от чужбина, които са били предмет на престъпления в страната и чужбина.

Шест лица са привлечени към наказателна отговорност за участие в Организирана престъпна група, занимаваща се с регистрация и продажба на луксозни автомобили, които са били предмет на престъпления в България и чужбина. На автомобилите са били променяни идентификационните номера на рамата, а след това са регистрирани в сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Бургас с неистински документи, с цел последваща продажба.

Участниците в групата бяха задържани при проведена специализирана полицейска операция в гр. Бургас. Подробности за дейността предоставиха пред медиите прокурор Светослав Маринчев - зам.-административен ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас и старши комисар Калоян Калоянов - директор на ОД на МВР - Бургас.

Те споделиха, че разследването по случая е започнало през месец май 2022 г. и първоначално е ръководено от Специализираната прокуратура, а след закриването й е прехвърлено в Бургас, където също се наблюдава от прокурор, който е работил в Специализираната прокуратура и вече е преназначен в Окръжна прокуратура - Бургас. Привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.321 от НК са петима мъже и една жена. Единият от мъжете е ръководител на групата, а другите обвиняеми са били участници в нея.

Установено е, че общо 39 автомобила са били предмет от престъпна дейност. Общата им приблизителна стойност възлиза на 4 милиона лева. Обвиняемите са се занимавали с незаконната дейност от м. ноември 2020 г. Целта им е била да пласират луксозните автомобили в Турция и страните от Близкия изток.

Четири от обвиняемите лица за задържани за срок от 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По отношение на тях ще бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Спрямо другите двама обвиняеми е взета мярка за неотклонение „подписка“. Наложена им е и забрана за напускане пределните на страната. 

Работата по досъдебното производство продължава като е възможно при събиране на нови доказателства кръгът на обвиняемите лица да бъде увеличен. Предмет на установяване ще бъде и дали служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР - Бургас са имали участие в престъпната дейност.

Свързани статии
От днес всички коли със зимни гуми 50% скок в цените при колите втора ръка у нас Експерти: Шумът от колите и моторите ни разболява Нина Николина представя за първи път новите си песни на концерт в Бургас Окошариха разградчанин разбил няколко коли в Морската градина Хванаха крадливи пришълци от пловдивско село и Асеновград Хванаха развинели се крадци в малките села в Бургаска област Искат постоянен арест за джебчиите от плаж "Перла" Все още опашки от коли на "Тракия" Камери уловиха жена да краде системно от магазини в Бургас
Тагове
кражби коли
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Шест лица са обвинени в схемите с кражби и регистрации на луксозни автомобили - E-Burgas.com

Регата 24 Май