Семир Абумелих в парламента: Бурката е нинджа облекло и няма нищо общо с исляма

Семир Абумелих в парламента: Бурката е нинджа облекло и няма нищо общо с исляма - E-Burgas.com
снимка: БГНЕС

Парламентът забрани носенето на облекло, частично прикриващо или скриващо напълно лицето на публични места. Депутатите гласуваха окончателно предложения от Патриотичния фронт закон за носенето на облекло, прикриващо или скриващо лицето, станал по-известен като закон за бурките, предаде Дарик радио. 

Депутатът от ГЕРБ Семир Абу Мелих обясни, че бурките не са религиозно облекло, а политически инструмент за радикализиране:

"Бурката не е религиозно облекло. Забрадката в Исляма, даже и тя е спорна дали е точно забрадка или само си закриваш леко косата. А бурката е резултат от икономическия бум на Ислямската империя, като се явяват страшно много робини, които се връщат в полуарабския остров и тогава не могат да различават кои са чорбаджийките и кои са робините. И решават и казват - по стара традиция чорбаджийките да са закрити, това нинджа облеклото, което излезе, а робините да са открити. И за ваша информация робините са били открити от пъпа нагоре. И по пазарите като се продават, така се продават. Тоест внимавайте къде застъпвате. Това нищо общо с исляма няма. В момента се е превърнал в част от тактиката на ИДИЛ и на Ислямска държава и действително, което казаха патриотите е истина - то е униформа, защото за ваша информация се ползва от бойците на Ислямска държава за изнасяне от градовете в случай, че почнат да ги губят. Обличат се в такива дрехи и излизат. И под презумпцията, че не може да бъде проверена жената се изнася. Мога да ви покажа и видеоклипове на бойци на Ислямска държава с такова облекло и напудрени даже".

Коментари