Село Баня отпразнува Илинден

Село Баня отпразнува Илинден - E-Burgas.com

На 20 юли – Илинден, село Баня отбеляза своя празник. Денят започна със света литургия, отслужена в местната църква, носеща името на св. Пророк Илия.

Гости на празника на село Баня бяха кметът на община Несебър Николай Димитров, кметовете на съставни селища Гюльовца, Раковсково, Паницово, Оризаре и др.

Тържеството на площада  започна с поздравителни думи от кмета на селото Емил Огледалов. Своите приветствия към жителите и гостите на Баня поднесе  и кметът на общината Николай Димитров, който поздрави присъстващите и им пожела веселие и добро настроение в празничната вечер. Той не пропусна да засвидетелства своето уважение към жителите на Баня за тяхната непоколебимост в отстояването на позициите им за развитието на селото. Кметът подчерта, че и занапред Община Несебър ще работи по приоритетни за Баня проекти, съобразени с нуждите на населеното място. На финала на словото си, Николай Димитров поздрави с празника и всички именици.

Празничната програма  включваше популярни фолклорни ритми от различни краища на България, а ефектна заря постави край на тържествената вечер.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Около 360 000 българи празнуват имен ден Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки)
Тагове
Баня Несебър празник
Коментари

Още от последните новини