Санкционират фирмата, отговорна за сметта в Банево, ако бързо не извози натрупаните в квартала отпадъци

Санкционират фирмата, отговорна за сметта в Банево, ако бързо не извози натрупаните в квартала отпадъци - E-Burgas.com

Фирмата, която отговаря за сметопочистването в бургаския квартал Банево, ще бъде санкционирана, ако натрупаните от Коледа до сега отпадъци в кофите за смет на три улици в населеното място не бъдат извозени своевременно. Това заяви за e-burgas.com Петя Димова, началник Отдел “Контрол и административно-наказателна дейност по опазване на околната среда” в Община Бургас. По думите й, до края на тази седмица всички затруднения, свързани със сметопочистването заради зимната обстановка и снеговалежите е трябвало да са отстранени. 

"Община Бургас има сключен договор с фирма "Титан". При неизпълнение на този договор подлежат на санкции. Фирмата е уведомена. Ако до края на седмицата отпадъците не бъдат извозени, ще има санкции", категорична е Петя Димова. 

Жители на квартала се оплакаха, че повече от месец отпадъците препълват кофите за смет и те многократно са подавали сигнали в местната администрация. В ранния следобед днес проблемът все още не беше разрешен, показа на място репортерска проверка на e-burgas.com.

Коментари

Още от последните новини