Руската ваксина с 92% ефективност срещу COVID-19

Руската ваксина с 92% ефективност срещу COVID-19 - E-Burgas.com

Руският фонд за директни инвестиции (РФДИ) обяви, че потенциалната ваксина срещу COVID-19 "Спутник V", която е разработена от Федералния изследователски център за епидемиология и микробиология "Гамалея", е показала 92% ефективност при предотвратяване на коронавируса.
 
Според РФДИ данните, които са получени от първите 16 000 участници в изпитването, показват, че шансовете за заразяване с коронавирус са с 92% по-малко сред получилите и двете от планираните дози на ваксината "Спутник V".
Руското министерство на здравеопазването по-рано тази седмица заяви, че ваксината е била над 90% ефективна при лечението на вируса. Това изявление беше направено непосредствено, след като компаниите Pfizer и BioNTech обявиха, че техният кандидат за COVID-19 ваксина също е показал над 90% ефективност.

Източник: dnes.bg
 

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените Пет са новозаразените с ковид в Бургаско, нито една жертва в страната
Тагове
ваксина ковид
Коментари

Още от последните новини