Рибар се е удавил в морето край бургаския квартал „Сарафово”

Рибар се е удавил в морето край бургаския квартал „Сарафово” - E-Burgas.com

Рибар се е удавил в морето край бургаския квартал „Сарафово”, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Инцидентът е станал вчера около 18:15 часа край близкия мост Лахана.

Загиналият рибар е Илия Георгиев, на 58 години от Бургас. Той е бил със свой колега – 64-годишният П. И., в малка рибарска лодка, когато при пускане на рибарски мрежи, плавателният съд се е разклатил и преобърнал в морето. Двамата започнали да плуват, като на около 50 метра от брега П.И се обърнал назад, но не видял своя приятел. Изплувайки на брега, 64-годишният бургазлия съобщил за инцидента, като към местопроизшествието са изпратени граничен полицейски кратер, кратер на Морския спасителен център и служители от ПБЗН – Бургас.

Рибарската лодка е намерена и извадена. Издирването на загиналия рибар е преустановено около 20:00 ч., поради липса на видимост. Издирването е започнало отново в светлата част на днешния ден, като около 06:10 ч. тялото на 58-годишния мъж е открито. 

Разследващите полицаи  вече са направили оглед на трупа на загиналия рибар. На мястото на инцидента са пристигнали и следователи от Поморие, тъй като мостът Лахана е на границата с пристанище Сарафово.

В момента трупът на рибаря се намира в служебна лодка на пристанището, а лодката, с която се обърнали рибарите е иззета от гранична полиция.

Следователите разпитват спасилия се рибар.

Коментари

Още от последните новини