Ремонтират 22 улици в Карнобат, стават готови до началото на лятото (СНИМКИ)

Ремонтират 22 улици в Карнобат, стават готови до началото на лятото (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Мащабите на обновяването на уличната мрежа са толкова големи, че от общината са принудени в отделни части на града да „забавят“ започването на работата, за да не попречат на организацията на движение и да не създадат затруднения пред транспортната схема.

Според кмета Георги Димитров най-тежкият ремонт се извършва по основната артерия „Граф Игнатиев“. В преобразяването на тази улица ще се вложат над 600 000 лв.

Общо шест улици са групирани в един участък около района на Поземлената комисия, където изпълнителите действат едновременно.

Ремонтът се извършва така, че да не пречи на основния трафик, който е изнесен по ул. „Кирил и Методий“ през болницата, за да се осигури възможност за придвижване на тези, които пътуват от Карнобат в посока Шумен или Айтос.

Трафикът в тази посока се насочва към ул. „Стефана Чамурова“ и оттам към професионалната гимназия и към долната част на града, където са пазарът, стадионът и индустриалната  зона.

От Общината планират след пускането в експлотация на  ул. „Граф Игнатиев“, обновяването да продължи по улиците около „Стефана Чамурова“, т.е  „Баба Тонка“, „Майор Беляев“, „Скобелев“, „Батак“, „Клисура“, „Петър Пенчев“, „Климент Охридски“.

Паралелно с това се планира да се работи и в източната част на града по улиците „Сакар“, „Стефана Чамурова“, „Васил Михалев“ , част от „Бенчо Обрешков“ и  ул. „Йорданка Чанкова“, както и по ул. „Тракия“, която е в западната част. Тези ремонти няма да създадат сериозни конфликти в транспортната схема.

Крайната цел е до разгара на лятото всички двадесет и две улици да бъдат ремонтирани и достъпни за движение.

През тази година предстои разкопаване на още няколко улици по договора с ВиК Бургас за обновяване на водопроводната мрежа. Едва след полагането на подземните комуникации ще бъдат асфалтирани и улиците.

Галерия
Коментари

Още от последните новини