Регионален исторически музей – Бургас с безплатни групови беседи за гостите на четирите си експозиции

Регионален исторически музей – Бургас с безплатни групови беседи за гостите на четирите си експозиции - E-Burgas.com

В Европейските дни на наследството (21-23.09.2018 г.), Регионален исторически музей – Бургас организира безплатни групови беседи за гостите на четирите си експозиции – Археологическа, Етнографска, Историческа и Природонаучна. Във всеки от трите дни музейните уредници ще изнасят беседи, от които посетителите ще научат интересни факти за експонатите и за историята на Бургаския край.

Безплатните беседи стартираха днес и ще се извършат по следния график:

  • Етнографски музей (Бургас, ул. Славянска 69) – 10.30 и 16.30 часа;
  • Археологически музей (Бургас, ул. Ал. Богориди 21) – 11.30 и 17.30 часа;
  • Исторически музей (Бургас, ул. Лермонтов 31) – 12.30 и 15.30 часа;
  • Природонаучен музей (Бургас, ул. К. Фотинов 30) – 13.30 часа.

Инициативата Европейски дни на наследството се заражда във Франция през 80-те години на 20 в. В рамките на три дни, културните институти организират групови посещения, които са съпроводени с беседи, дискусии и различни празнични прояви. Настоящото издание е емблематично, тъй като е част от събитията за Европейската година на културното наследство – 2018.

Дните на наследството в Бургас предлагат още разнообразни събития –  от 19 до 22 септември градът ще е домакин на Международния фестивал на историческото документално кино „DOCK“, а от 27 до 29 септември в КЦ „Морско казино“ ще се проведе международната конференция „Digital Presentation and Preservation of Cultural and Scientific Heritage“ DiPP2018.

Коментари

Още от последните новини