Разширяват базата на ПМГ и Френската с нов корпус

Разширяват базата на ПМГ и Френската с нов корпус - E-Burgas.com

Той ще бъде построен в двора на двете гимназии

Учебната база на двете бургаски гимназии ПГРЕ „Г. С. Раковски“ и ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ ще бъде разширена с нов корпус. Това става ясно от докладна записка, внесена от кмета на Бургас Димитър Николов в Общински съвет. 

В общината е постъпило предложение от директорите на двете гимназии, с което изразяват становище, че за нуждите на образователната дейност и предстоящо преминаване в едносменен режим на обучение е налице необходимост от реализиране на ново инвестиционно намерение за изграждане на нов учебен корпус в двора на училището. 

Съгласно новите изисквания за училище в усвоени градски територии се определя с норматив по 8 кв.м/ученик за училища с капацитет над 16 класни стаи. 

По действащия Подробен устройствен план, в рамките на имота са отредени 11453 кв.м. за застрояване. Предварителните изчисления обаче сочат, че при 1950 ученика необходимата площ за строителство е 15600 кв.м. Освен това, при прогнозна РЗП на новия корпус от 4000 кв.м., показателят за интензивност на застрояване (Кинт) ще се увеличи до 1.5 /при норма 1.2/, а плътността за застрояване до 34% /при норма 40%/ 

Свързани статии
Училище в Бургаско минава изцяло на онлайн обучение 2 хил. деца пътуват до детска градина в друг град, 38 хил. - до училище далече от дома Английската откри годината в новата сграда (Снимки) Надежда за Морското: 70 осмокласници прекрачиха прага на емблематичното школо (Снимки) Красимир Вълчев: Всички 2400 училища в страната са готови за новата учебна година Директорите на бургаските училища искат дворовете да се предоставят за спорт само след часовете 240 училища без топла вода на прага на новата учебна година Ремонтите в новата сграда на Английската гимназия са към своя край (Снимки) Учебната година започва присъствено, но с готовност за онлайн обучение Разширяват базата на компютърното училище в Бургас (Снимки)
Тагове
ПМГ Френска гимназия училище гимназия
Коментари

Още от последните новини