Разширяват базата на ПМГ и Френската с нов корпус

Разширяват базата на ПМГ и Френската с нов корпус - E-Burgas.com

Той ще бъде построен в двора на двете гимназии

Учебната база на двете бургаски гимназии ПГРЕ „Г. С. Раковски“ и ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ ще бъде разширена с нов корпус. Това става ясно от докладна записка, внесена от кмета на Бургас Димитър Николов в Общински съвет. 

В общината е постъпило предложение от директорите на двете гимназии, с което изразяват становище, че за нуждите на образователната дейност и предстоящо преминаване в едносменен режим на обучение е налице необходимост от реализиране на ново инвестиционно намерение за изграждане на нов учебен корпус в двора на училището. 

Съгласно новите изисквания за училище в усвоени градски територии се определя с норматив по 8 кв.м/ученик за училища с капацитет над 16 класни стаи. 

По действащия Подробен устройствен план, в рамките на имота са отредени 11453 кв.м. за застрояване. Предварителните изчисления обаче сочат, че при 1950 ученика необходимата площ за строителство е 15600 кв.м. Освен това, при прогнозна РЗП на новия корпус от 4000 кв.м., показателят за интензивност на застрояване (Кинт) ще се увеличи до 1.5 /при норма 1.2/, а плътността за застрояване до 34% /при норма 40%/ 

Свързани статии
Община Бургас търси училищни лекари, дава 1350 лв. заплата За първи път: Вижте какви нови паралелки предлагат елитните гимназии на Бургас Бойко Борисов: Възнамеряваме големите ученици да се върнат в клас след 31 януари Роботът Pepper поздрави вицепремиера Николова на посещението й в Бургас Дете се рани заради необезопасени железа в двора на бургаско училище 91 гимназии ще имат ново спортно оборудване Националният щаб: Бургас е с най-висока заболяемост, локдаун до 31 януари Трогателно: Деца рисуват коледни картички за лекари и пациенти в Бургас Омбудсманът организира онлайн дискусия за проблемите с дистанционното обучение Родители настояват онлайн обучението да остане и след Нова година
Тагове
ПМГ Френска гимназия училище гимназия
Коментари

Още от последните новини