Разполагаме с 60 хиляди теста за коронавирус

Разполагаме с 60 хиляди теста за коронавирус - E-Burgas.com
Източник cross.bg

Страната ни разполага с 60 хиляди теста за Covid-19, съобщи по време на изслушването си в парламента днес премиерът Бойко Борисов.

Той каза това в отговор на заявеното от Нигяр Джафер от ДПС, че България е на последно място по тестване в Европа:

„Нашият щаб много целево подбира групите. И виждате, благодарение на бързите реакции, карантинните действия - дали е за Банско или за други населени места, и веднага тестуване в тези групи.

След като минат 14 дена ние ги освобождаваме, да могат да си се върнат към нормалния начин на живот.

Ние още преди месец и половина сме поръчали през Европейската комисия един милион теста, които да си платим. До ден днешен няма един тест от тях", посочи Борисов.

Свързани статии
Ивайло Мирчев: Време е да им кажем "довиждане" на ГЕРБ в големите градове Христо Иванов: Приемането на еврото гарантира забогатяване на страната 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Без тестове за ковид в училищата Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира Затруден е достъпът до безплатни PCR тестове след края на извънредната обстановка 321 са новозаразените с коронавирус
Тагове
коронавирус българия тестове
Коментари

Още от последните новини