Радев: Смесването на изборите е против духа на Конституцията

Радев: Смесването на изборите е против духа на Конституцията - E-Burgas.com

„На дневен ред е не толкова датата за изборите, а дали Народното събрание ще се мобилизира да свърши поне част от работата. На плещите на депутатите лежи отговорността за актуализацията на бюджета. Очаквам да се организират максимално добре”. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Така решението му кога да разпусне парламента и кога ще са следващите избори, зависело от това как депутатите ще организират работата си, за да свършат поне част от важните задачи, които са пред тях.

Той отново коментира, че смесването на парламентарни и президентски избори „е против духа на Конституцията” и „не е в интерес на президентската институция”.

„Разбира се, трябва да отчетем факта, че кризата се задълбочава, трябва да призоваваме българите да гласуват в 3 поредни седмици. Ще търся рационално решение”, заяви Румен Радев.

Президентът отказа да коментира въпроса дали би подкрепил нова партия от хора от служебното правителство.

„Това служебно правителство има да свърши още работа. С него исках да покажа, че може да се наложи нов модел и стил на управление”, каза президентът.

Свързани статии
Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът Плевнелиев: Радев се е обградил с полковници от ДС и КГБ Категорична победа: Радев подгони 70% в област Бургас Борисов: Г-н Радев, Крим не е руски, а грубо окупиран Балотаж: Герджиков ще опита да стопи огромната преднина на Радев Отново ден за размисъл Проф. Герджиков: Бих подкрепил Петков за премиер, аз го запознах с Радев При 42.85% обработени протоколи: ПП - 25.97%, ГЕРБ - 21.42%, Николай Хаджигенов хареса Кирил Петков за премиер
Тагове
румен радев избори
Коментари

Още от последните новини