Радев: Смесването на изборите е против духа на Конституцията

Радев: Смесването на изборите е против духа на Конституцията - E-Burgas.com

„На дневен ред е не толкова датата за изборите, а дали Народното събрание ще се мобилизира да свърши поне част от работата. На плещите на депутатите лежи отговорността за актуализацията на бюджета. Очаквам да се организират максимално добре”. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Така решението му кога да разпусне парламента и кога ще са следващите избори, зависело от това как депутатите ще организират работата си, за да свършат поне част от важните задачи, които са пред тях.

Той отново коментира, че смесването на парламентарни и президентски избори „е против духа на Конституцията” и „не е в интерес на президентската институция”.

„Разбира се, трябва да отчетем факта, че кризата се задълбочава, трябва да призоваваме българите да гласуват в 3 поредни седмици. Ще търся рационално решение”, заяви Румен Радев.

Президентът отказа да коментира въпроса дали би подкрепил нова партия от хора от служебното правителство.

„Това служебно правителство има да свърши още работа. С него исках да покажа, че може да се наложи нов модел и стил на управление”, каза президентът.

Свързани статии
Областните управители започват подготовка за изборите Борисов: При лошия Бойко плащахте 70 лв. за ток цели десет години Кирил Петков за Хазарта: Тази работа с промяната става с хора, които наистина ги е грижа! Последен ден за регистрация на кандидатите за президент Лозан Панов: ДПС играе на изборите с двама, трима играчи Мустафа Карадайъ ще е кандидат за президент от ДПС "Демократична България" твърдо застава зад Лозан Панов за президент Проф. Герджиков: Не съм партиен кандидат, очаквам подкрепата на всички граждани Петър Кънев отново ще води листата на БСП в Бургас ЦИК: Нужен е 50% вот за да бъде избран президент на първи тур
Тагове
румен радев избори
Коментари

Още от последните новини