Радев: Смесването на изборите е против духа на Конституцията

Радев: Смесването на изборите е против духа на Конституцията - E-Burgas.com

„На дневен ред е не толкова датата за изборите, а дали Народното събрание ще се мобилизира да свърши поне част от работата. На плещите на депутатите лежи отговорността за актуализацията на бюджета. Очаквам да се организират максимално добре”. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

Така решението му кога да разпусне парламента и кога ще са следващите избори, зависело от това как депутатите ще организират работата си, за да свършат поне част от важните задачи, които са пред тях.

Той отново коментира, че смесването на парламентарни и президентски избори „е против духа на Конституцията” и „не е в интерес на президентската институция”.

„Разбира се, трябва да отчетем факта, че кризата се задълбочава, трябва да призоваваме българите да гласуват в 3 поредни седмици. Ще търся рационално решение”, заяви Румен Радев.

Президентът отказа да коментира въпроса дали би подкрепил нова партия от хора от служебното правителство.

„Това служебно правителство има да свърши още работа. С него исках да покажа, че може да се наложи нов модел и стил на управление”, каза президентът.

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Президентът кани ДПС на консултации Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Ден за размисъл преди изборите утре Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас Започна пробното гласуване, 400 машини вече са из страната
Тагове
румен радев избори
Коментари

Още от последните новини