Пунктът за хуманитарна помощ в Поморие продължава да приема дарения

Пунктът за хуманитарна помощ в Поморие продължава да приема дарения - E-Burgas.com

Разкритият пункт за хуманитарна помощ и информационно обслужване на украинските бежанци към Координационния център в Община Поморие е отворен всеки работен ден (от понеделник до петък), от 09.00 часа до 17.00 часа.

Помещението се намира на ул. „Цар Асен” № 2, ет. 1 (до заведение „Кораба“, пред площад „Св. Св. Кирил и Методий”)

Всекидневно служителите оказват помощ на десетки украински граждани, както с информация за възможности за настаняване, така и с хранителни и хигиенни материали от първа необходимост, дрехи и обувки. Най-голяма нужда към момента има от пакетирани или консервирани храни. Благодарение на поморийски дарител, пунктът разполага и с хладилник, в който могат да се съхраняват пакетирани местни, млечни продукти и др.

Община Поморие благодари на всички граждани и фирми, които ежедневно даряват помощи и предоставят жилища за украинските семейства и майки с деца, потърсили закрила в Поморие. Специални благодарности и на Земеделска кооперация ГЕЯ – гр. Каблешково, които дариха 500 кг. леща.

За контакт с пункта за хуманитарна помощ – тел.: 0876 60 87 33 – Ани Продромова.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие бежанци
Коментари

Още от последните новини