Проверяват случай на починала ваксинирана медицинска сестра

Проверяват случай на починала ваксинирана медицинска сестра  - E-Burgas.com

Жената е била и с придружаващи заболявания

Агенция "Медицински надзор" започна проверка по случай с починалата старша медицинска сестра в болницата в Пазарджик, съобщава bgonair.bg. Тя почина на 7 април вледствие на Ковид-19, въпреки че още през февруари е била ваксинирана с двете дози на Pfizer-BioNTech. Тя е била и с придружаващи заболявания.

Във Варна желаещите да се имунизират с първа игла или да направят реваксинация, могат да се възползват от зелените коридори на някои от диагностично консултативните центрове в града.

"Обикновено минават около стотина човека на ден. В момента работим с Pfizer, Moderna и AstraZeneca", каза медицинската сестра в ДКЦ 1 "Света Клементина" – Варна - Наталия Радоева.

Дозите от Pfizer обаче са недостатъчни към този момент и ваксинацията се извършва предимно с AstraZeneca. Към нея обаче интересът е все по - малък. 

"Не че се отказват, просто намалява записването. В началото имахме по 40 и повече души, сега има отлив и няма много записване", допълни тя.

За разлика от Варна, в Русе няма обособени зелени коридори. Поставят се ваксини на записаните в списъци, както и на тези от приоритетните фази. Стефка е дошла в пункт за имунизиране, тъй като при личният ѝ лекар няма право на избор на ваксина.

"Дойдох вчера, записах се и днес съм за ваксина. А разбрах от медиите, че вече може да имаме избор. И понеже аз съм на 70 години - не искам AstraZeneca. Аз съм за Pfizer", коментира Стефка Тодорва.

Интересът към ваксинацията срещу Ковид-19 при младите все още е слаб. 

 

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
медицинска сестра ваксини
Коментари

Още от последните новини