Производители: Продукцията ни застоява, големият внос я съсипва

Производители: Продукцията ни застоява, големият внос я съсипва  - E-Burgas.com

Земеделски производители бяха сигнализирани, че няма да могат да продадат разсада си за зеленчуци, който вече е готов. Този проблем беше решен със заповед на здравния министър. От днес могат да отворят пазарите и тържищата в страната. Общините обаче ще трябва да следят при какъв контрол се прави продажбата на плодове и зеленчуци, така че да се спазват епидемиологичните мерки.

Някои производители на територията на община Петрич, където се произвеждат голяма част от българските оранжерийни краставици и домати, се отказват от част от производството.

Костадин Стаменов също се е отказал от част от продукцията. Причината - вносът е много голям и нашата продукция застоява.

Не можем да се състезаваме с държавите от ЕС. В тези държави се подпомага земеделието, а при нас се мачка. Вносът убива производителя и дребния търговец, мога да кажа и потребителя. Внася се на ниски цени и ние не можем да издържаме на тези цени, каза в Сутрешния блок на БНТ Стаменов. Според него 80 % от земеделците у нас са на ръба на оцеляването.

Свързани статии
Здравната вноска за безработните става 26 лв. Бургас с най-много санирани сгради Бургас лидер в програмата за енергийна ефективност, редом е до Валядолид и Газа Сградата на общината вече има по-висок клас на енергийна ефективност, стопява разходите с 63% С близо 10% поскъпна земеделската земя в област Бургас за година В Бургас продължава подмяната на старите печки за по-чист въздух Пазаритe отварят врати при строги правила Стегнаха мерките в бургаските пазари: Само плодове и зеленчуци от регистрирани производители Ананиев отнови отвори пазарите, но с едно условие Отварят пазарите след Великден, но ако спазват стриктно мерките
Тагове
земеделие внос пазари
Коментари

Още от последните новини