Производители: Продукцията ни застоява, големият внос я съсипва

Производители: Продукцията ни застоява, големият внос я съсипва  - E-Burgas.com

Земеделски производители бяха сигнализирани, че няма да могат да продадат разсада си за зеленчуци, който вече е готов. Този проблем беше решен със заповед на здравния министър. От днес могат да отворят пазарите и тържищата в страната. Общините обаче ще трябва да следят при какъв контрол се прави продажбата на плодове и зеленчуци, така че да се спазват епидемиологичните мерки.

Някои производители на територията на община Петрич, където се произвеждат голяма част от българските оранжерийни краставици и домати, се отказват от част от производството.

Костадин Стаменов също се е отказал от част от продукцията. Причината - вносът е много голям и нашата продукция застоява.

Не можем да се състезаваме с държавите от ЕС. В тези държави се подпомага земеделието, а при нас се мачка. Вносът убива производителя и дребния търговец, мога да кажа и потребителя. Внася се на ниски цени и ние не можем да издържаме на тези цени, каза в Сутрешния блок на БНТ Стаменов. Според него 80 % от земеделците у нас са на ръба на оцеляването.

Свързани статии
Зов до бургаските предприятия: Кандидатствайте за енергийна ефективност в сградите си Според земеделския министър няма опасност от зърнена криза Организират обучение за бургаските домоуправители, ето защо Агенцията по храните започна проверки по магазините Обсъждат мерките за енергийна ефективност на специален форум в Бургас С пълно мнозинство: Държавата поема здравните вноски на украинските бежанци Запознаха домоуправителите с мерките за енергийна ефективност Въвеждат 15% самоучастие при санирането на блокове ЕС ни отпуска 765 млн. евро за саниране Знакова бургаска сграда връща стария си блясък
Тагове
земеделие внос пазари
Коментари