Според земеделския министър няма опасност от зърнена криза

Според земеделския министър няма опасност от зърнена криза  - E-Burgas.com
marica.bg

"Няма опасност от зърнена криза в България". Това заяви министърът на земеделието д-р Иван Иванов по време на посещение в Горна Оряховица. Министърът на земеделието и храните Иван Иванов откри 15-то издание на Празника на суджука, предава NOVA.

"Реколтата тази година се очаква да бъде изключително добра. Нашите зърнопрозиводители ще продължат да изнасят. Цената се повишава заради липсата на този сериозен внос, който беше от Русия и Украйна. Ние ще продължим да подпомагаме нашите европейски партньори", поясни Иванов.

Иванов подчерта, че са зададени и средства за производителите на месо, плодове и зеленчуци. 

"По временната рамка, която ЕК разработи за подпомагане на производители, сме предвидили средства за тях. В следващите дни ще обявим средства след като бъде представен и бюджета. По наши сметки това, което ще бъде национално-европейско финансиране за извънредно подпомагане, ще успеем да генерираме около 300 млн лева ресурс допълнително, над тези 143 млн,  които трябва да се изплатят като част от COVID подпомагането", поясни Иванов.

Той заяви, че целта на правителството е да подпомогне родните производители на пилешко и свинско месо, "за да има устойчиво предлагане на качествено месо".

Свързани статии
С близо 10% поскъпна земеделската земя в област Бургас за година Производители: Продукцията ни застоява, големият внос я съсипва
Тагове
земеделие
Коментари

Още от последните новини